h Dolar 34,1047 % 0.22
h Euro 38,0825 % 0.22
h Sterlin 45,3803 % 0.09
h Altın (Gr) 2.840,26 %0,40
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Tavas Belediyesi, toplu sözleşme görüşmelerinde şaşırtıcı bir rekora imza attı

Tavas Belediyesi, toplu sözleşme görüşmelerinde şaşırtıcı bir rekora imza attı

Tavas Belediyesi, sendikalarla yapılan toplu sözleşmelerle personellere yüzde 85 ile yüzde 110 arasında zam yapacak. Bem-Bir-Sen ile "Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi" ve Hizmet-İş Sendikası ile "Toplu İş Sözleşmesi" imzalandı. İşçilerden 53'ü sosyal denge tazminatından, 140'ı ise toplu iş sözleşmesinden yararlanacak. Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, yapılan anlaşmaları imzaladı. Hizmet-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Sezai Söylemez, işçilere enflasyonun üzerinde zam yapılmasından ve sosyal haklara ek dini bayram ikramiyesi verilmesinden dolayı teşekkür etti. Başkan İnamlık da sosyal medya hesabından açıklama yaparak çalışma arkadaşlarına hayırlı olması dileğinde bulundu.

Tavas Belediyesi, Bem-Bir-Sen ve Hizmet-İş Sendikası Denizli Şubesi ile imzaladığı toplu sözleşmeler ile personeline büyük bir zam yapma kararı aldı. Yapılan anlaşmalara göre, daimi işçiler ve belediye şirket personelleri yüzde 85 ile yüzde 110 arasında zam alacak. Toplu iş sözleşmesinden ise 140 işçi, sosyal denge tazminatı sözleşmesinden ise 53 personel yararlanacak. Açıklama yapan sendika yetkilileri, sözleşmelerin enflasyonun üzerinde olduğunu belirterek belediye başkanına teşekkür etti. Başkan da sosyal medya üzerinden açıklama yaparak, çalışanlara “hayırlı olsun” dileklerini iletti. Tavas Belediyesi, personelinin haklarını koruma ve enflasyonun etkilerini azaltma konusunda önemli bir adım atmış oldu.

Diyarbakır’da üretilen kokoreçler, Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor

Sıradaki haber:

Diyarbakır’da üretilen kokoreçler, Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.