h Dolar 34,1907 % 0.18
h Euro 37,1505 % 0.18
h Sterlin 44,6808 % 0.33
h Altın (Gr) 2.976,02 %0,75
h BIST100 9.002,34 %0,52
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Ticaret Bakanlığından Yeni Yıl Müjdesi: Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nde Değişiklik!

Ticaret Bakanlığından Yeni Yıl Müjdesi: Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nde Değişiklik!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidilecek. Bu değişiklik ile lokanta, restoran, kafe, pastane gibi işletmeler, fiyat ve menü bilgilerini giriş kapısı ve hizmet sunulan masaların üstüne kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asmak, takmak veya koymak zorunda kalacak. Yapılan bu düzenleme, hizmet sunumundaki ihtilafları önlemeyi, keyfi fiyat artışlarını engellemeyi ve tüketicilerin mağduriyetini önlemeyi amaçlıyor. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nde önemli değişikliklere gidilecek. Bu değişiklik ile lokanta, restoran, kafe, pastane gibi işletmeler, fiyat ve menü bilgilerini giriş kapısı ve hizmet sunulan masaların üstüne kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asmak, takmak veya koymak zorunda kalacak. Yapılan bu düzenleme, hizmet sunumundaki ihtilafları önlemeyi, keyfi fiyat artışlarını engellemeyi ve tüketicilerin mağduriyetini önlemeyi amaçlıyor.

Ayrıca, üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler arasındaki ilişkilerde haksız ticari uygulamaların yasaklanması, tarım ve gıda ürünlerinde ödeme sürelerinin belirlenmesi gibi bir dizi düzenleme de hayata geçirilecek. Bu kapsamda, Ticaret Bakanlığı, işletme konusu hızlı tüketim mallarının satışı yapan ve şube sayısı 200’den fazla olan zincir mağazalara tıbbi beslenme tedavisi gerektiren hastalıklara yönelik gıda ürünü satış yükümlülüğü getirme yetkisine sahip olacak.

Aynı zamanda, ikinci el araç ticaretini düzenleyen yönetmelikte yapılan değişiklikle, sahte ilanların önlenmesi için ilan verenlerin kimlik ve iletişim bilgilerinin doğrulama zorunluluğu getirildi. Bu hükme uymayan ilan sitelerine ise ilan başına 10 bin liradan 100 bin liraya kadar idari para cezası uygulanacak.

Ticaret Bakanlığı’nın bu kapsamlı düzenlemeleriyle, yeni yılda fahiş fiyat artışlarına ve tüketici mağduriyetine engel olması bekleniyor.

İkinci El Araç Piyasasında Fiyat Düşüşü Devam Ediyor: Son Açık Oto Pazarında 100 Bin TL’yi Aşan İndirimler!

Sıradaki haber:

İkinci El Araç Piyasasında Fiyat Düşüşü Devam Ediyor: Son Açık Oto Pazarında 100 Bin TL’yi Aşan İndirimler!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.