h Dolar 34,0075 % 0.32
h Euro 37,8747 % 0.32
h Sterlin 44,9758 % 0.94
h Altın (Gr) 2.820,64 %0,40
h BIST100 %
a

TTK’ya 373 işçi yeni işe başladı

Zonguldak'ta 2 bin işçinin alımının yapıldığı Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda ilk gruptaki 373 maden işçisi mesaiye başladı. İşçilerin sağlık ve güvenlik soruşturmaları tamamlandı ve A grubu altında 373 madenci iş başı yaptı. Diğer çalışanlar ise önümüzdeki 3 ay içinde göreve başlayacak. Yedekler hala çağrılmamış durumda ve emekli olan işçilere yerine geçmesi bekleniyor.

Zonguldak’taki Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda 2 bin işçi alımı gerçekleştirildi ve ilk grup olarak belirlenen 373 maden işçisi çalışmalara başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu işçi alımıyla ilgili müjdesinin ardından, sağlık ve güvenlik incelemeleri tamamlanan bin 14 maden işçisinin çalışacakları bölümleri de belirlendi. İlk grup olarak seçilen 373 maden işçisi, bugün itibarıyla işbaşı yaptı. GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, “İlk olarak A grubu başladı, ardından bir sonraki ayın 15’inde B grubu başlayacak ve onun ardından da C grubu 15 gün sonra başlayacak. Şu anda 373 arkadaşımız Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda A grubu olarak çalışmaya başladı. Diğer arkadaşlarımız da 3 ay içinde kurumda göreve başlamış olacak. Devam eden süreçlerde sağlık muayeneleri ve güvenlik soruşturmaları süren diğer arkadaşlarımız da çağrılacak. Şu anda önemli olan, henüz çağrılmayan yedekler. Çünkü sağlık muayenesi ve güvenlik soruşturması geçemeyen arkadaşlarımızın yerine yedeklerin çağrılması bekleniyor. Bu yönde kamuoyunda bir algı oluştu. Bizim talebimiz de bu yönde, çünkü 2023 yılından itibaren 309 arkadaşımız emekli oldu. Bugün itibarıyla da 127 arkadaşımız 2024’ün ilk ayında kurumu terk etti” şeklinde konuştu.

Yalova Organize Sanayi Bölgesi’nde Mesleki Teknik Eğitim İçin İşbirliği Toplantısı Yapıldı

Sıradaki haber:

Yalova Organize Sanayi Bölgesi’nde Mesleki Teknik Eğitim İçin İşbirliği Toplantısı Yapıldı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.