h Dolar 34,1253 % 0.29
h Euro 38,1522 % 0.29
h Sterlin 45,4895 % 0.37
h Altın (Gr) 2.876,11 %1,67
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Türk-İş, ek zam talebini Bakan Işıkhan’a iletti

Türk-İş, ek zam talebini Bakan Işıkhan’a iletti

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), 700 bin kamu işçisini ilgilendiren Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nde, "sözleşme başlangıç tarihlerinin ocak ayına çekilmesi" ve "kamu işçisine refah payı verilmesini" talep ediyor. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı ziyaret ederek taleplerini ilettiklerini açıkladı. Atalay, enflasyon nedeniyle ücret dengesizliklerinin ve iş barışının bozulduğunu belirterek, hızlı bir çözüm beklediklerini ifade etti.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), 700 bin kamu işçisini ilgilendiren Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü’nde değişiklik taleplerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a iletti. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve sendika genel başkanları, Bakan Işıkhan’ı ziyaret ederek taleplerini iletti. Toplantının ardından Atalay, basın mensuplarına açıklama yaptı. Atalay, 2023-2024 dönemindeki mali ve sosyal hakları belirleyen Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü’nü mayıs ayında imzaladıklarını hatırlattı. Ancak enflasyon nedeniyle ücret dengesizliği yaşandığını ve işçilerin mağdur olduğunu belirten Atalay, sözleşme başlangıç tarihlerinin ocak ayına çekilmesini ve kamu işçisine refah payı verilmesini talep ettiklerini söyledi. Atalay, Bakan Işıkhan’ın bu hafta işveren sendikası TÜHİS ile görüşeceğini ve önümüzdeki hafta kendilerine bilgi vereceğini ifade etti. Kamudaki ücret dengesizliğinin bir an evvel çözülmesi gerektiğini belirten Atalay, taleplerine olumlu bir cevap beklediklerini vurguladı.

Milyonlarca İstanbullu, kabanlara hücum ediyor

Sıradaki haber:

Milyonlarca İstanbullu, kabanlara hücum ediyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.