h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Türk şirketleri, Akdeniz kıyısındaki ülkelerde yatırım yapmaya hazırlanıyor

Türk şirketleri, Akdeniz kıyısındaki ülkelerde yatırım yapmaya hazırlanıyor

Akdeniz Ülkeleri İşadamları Derneği öncülüğünde Türk işadamlarının, Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerle ve Afrika, Macaristan, Umman, Almanya ve Rusya'ya yönelik yatırımlarını artırdığı belirtildi. Dernek, İstanbul'da düzenlenen toplantıda 7 ülkenin büyükelçileriyle bir araya geldi. Dernek üyeleri, Afrika ve Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerde yatırım atağına geçti. Mısır, İtalya, Arnavutluk, Fransa ve Cezayir'de derneğin şubelerinin açılması ve iş hacminin artırılması hedefleniyor. Umman ve Gana'da büyük yatırım projeleriyle antlaşmalar sağlanırken, Umman'da havalimanı yapımı konusunda da görüşmeler sürüyor. Türk işadamlarının bu ülkelerde parlak bir dönem yaşaması bekleniyor.

Akdeniz Ülkeleri İşadamları Derneği tarafından düzenlenen toplantıda, Türk işadamlarının Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerle, Afrika, Macaristan, Umman, Almanya ve Rusya’ya yönelik yatırım atağına devam ettiği açıklandı. İstanbul’da gerçekleşen toplantıda, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinden balıkçılık ve reklamcılık sektörüne ait firmalar da dahil olmak üzere derneğin üyesi olan şirketler, 7 ülkenin büyükelçileriyle bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Akdeniz Ülkeleri İşadamları Derneği Onursal Başkanı Semih Tufan Gülaltay, derneğin üyelerinin Afrika ve Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerde yatırım atağına geçtiğini belirtti. Gülaltay, 2024 yılında Mısır, İtalya, Arnavutluk, Fransa ve Cezayir gibi ülkelerde de dernek şubelerinin açılacağını ve iş hacminin artırılacağını söyledi. Ayrıca, Umman ve Gana’da toplam değeri 400 milyon doları bulan prefabrik evler, büyük bir yem fabrikası ve inşaat yatırımları için anlaşmaların yapıldığı müjdesini verdi. Umman’da ise büyük bir havalimanı inşaatı konusunda görüşmelerin sürdüğünü vurguladı. Gülaltay, Türk işadamlarının bu ülkelere yapacakları yatırımlarla parlak bir döneme gireceğini belirtti.

Şoke eden alışveriş! İnanılmaz bir şekilde, sadece 4 ayda 6 milyon değerinde lüks makam aracı satın aldılar

Sıradaki haber:

Şoke eden alışveriş! İnanılmaz bir şekilde, sadece 4 ayda 6 milyon değerinde lüks makam aracı satın aldılar

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.