h Dolar 34,1137 % 0.28
h Euro 38,1365 % 0.28
h Sterlin 45,4143 % 0.22
h Altın (Gr) 2.862,83 %1,20
h BIST100 9.969,35 %-0,06
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Türkiye’nin İlk Uzay Seyahati Vatandaşlar Tarafından Heyecanla Takip Edildi

Türkiye’nin İlk Uzay Seyahati Vatandaşlar Tarafından Heyecanla Takip Edildi

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) yapacağı yolculuk büyük bir heyecanla takip edildi. İstanbul'da bulunan vatandaşlar, Taksim Meydanı'nda kurulan dev ekranda yolculuğu izledi. Heyecanlı anlar yaşayan vatandaşların fotoğrafları da çekildi. Gezeravcı'nın Dragon kapsülü, 20 Ocak'ta ISS'ye kenetlenmesi planlanıyor. Türkiye'nin ilk astronotu uzayda 13 deney yapacak ve bunlar arasında insan genetiği ve sağlığı ile biyoloji gibi alanlar bulunuyor. Bazı vatandaşlar, Galata Köprüsü'nde balık tutarken uzay yolculuğunu da izlediklerini belirttiler. Uzay yolculuğunu bekleyen bir vatandaş ise duygulandığını ve çocuklarıyla birlikte buraya geldiklerini söyledi.

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu büyük bir heyecanla takip ediliyor. İstanbul’da vatandaşlar, Taksim Meydanı’nda kurulan dev ekranda astronotun uzay yolculuğunu izlerken, bazı vatandaşlar ise Galata Köprüsü’nde balık tutarken bu görkemli olayı heyecanla takip etti. Milli Uzay Programı kapsamında gerçekleştirilen “ilk insanlı uzay misyonu”, Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) gönderilen Alper Gezeravcı ile büyük bir adım atılmış oldu. Taksim Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, canlı yayında geri sayarak tarihi anı takip ettiler. Bazıları bu yolculuğu heyecanla ve coşkuyla izlerken, bazıları da duygu dolu anlar yaşadı. ABD’nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi’nden fırlatılan Falcon 9 roketi, Uluslararası Uzay İstasyonu’na ulaşmak için yola çıktı. Yaklaşık 36 saat sürecek olan yolculuğun ardından Dragon kapsülü, 20 Ocak’ta uluslararası uzay istasyonuna bağlanacak. Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ise uzayda 13 deney gerçekleştirecek. Bu deneyler arasında mikro yer çekimi ve insan sağlığı konularında çalışmalar yer alacak. İnsanların ilgisini çekmek ve arama motorlarında tıklama almak için uygun bir başlık seçmen önemlidir.

Balık fiyatlarındaki yükseliş, ilgiyi düşürdü

Sıradaki haber:

Balık fiyatlarındaki yükseliş, ilgiyi düşürdü

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.