h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Umut ışığı! İki önemli proje özel bireyler ve aileleri için başlatıldı

Umut ışığı! İki önemli proje özel bireyler ve aileleri için başlatıldı

Kastamonu'da Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen "Ahşaba Özel Dokunuş" projesi ile dezavantajlı engelli bireylerin ahşap oymacılığı eğitimi alarak meslek sahibi olmaları ve sosyal uyumlarının güçlenmesi hedefleniyor. Proje kapsamında özel bireylere iletişim, liderlik, girişimcilik gibi eğitimler verilecek ve ahşap oymacılığı atölyesinde yapılan ürünlerin satışıyla aile bütçelerine katkı sağlanacak. Ayrıca "Güçlü Aile Güçlü Özel Birey" projesiyle de özel bireylerin ve ailelerinin yaşam kalitesi yükseltilecek, eğitim programları düzenlenecek ve terapi hizmetleri sağlanacak.

Kastamonu’da Özel Bireyler için Ahşap Oymacılığı Projesi Başladı

Kastamonu’da, devlet destekli bir proje ile özel bireylerin meslek sahibi olmaları hedefleniyor. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen ve Kastamonu Valiliği ile Taşköprü Bedensel ve Zihinsel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği arasında imzalanan “Ahşaba Özel Dokunuş” projesi ile Kastamonu Valiliği ile Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği arasında imzalanan “Güçlü Aile Güçlü Özel Birey” projesinin açılışı gerçekleştirildi.

“Ahşaba Özel Dokunuş” projesi kapsamında Kastamonu’da yaşayan 15-50 yaş arası 30 özel birey, ahşap oymacılığı eğitim atölyesi aracılığıyla mesleki becerilerini geliştirecek. Projede ayrıca özel bireylerin ve ailelerinin kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek için iletişim ve beden dili, takım ruhu ve liderlik yönetim becerileri, temel ilk yardım prensipleri, girişimcilik, dijital pazarlama, ürün fotoğrafçılığı ve sosyal medya yönetimi eğitimleri verilecek. Ayrıca özel bireyler tarafından yapılan ürünler satışa sunularak aile bütçelerine katkıda bulunmaları sağlanacak.

“Güçlü Aile Güçlü Özel Birey” projesi ise özel bireylerin yaşam kalitesini yükseltmeyi ve ailelerinin kapasitelerini geliştirmeyi amaçlıyor. Projede eğitim programları düzenlenecek ve özel bireylerin ailelerinin bireysel ve mesleki gelişimlerine destek olunacak. Ayrıca otizimli ve serebral palsi teşhisi konulan bireylerin duyu denge gelişimleri desteklenecek ve hafif düzeyde otizimli bireylere meslek edinmelerine yardımcı olmak için çeşitli eğitimler verilecek.

Projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte Kastamonu’da bulunan özel birey ailelerinin hedefleri arasında bir korumalı işyeri ve yatılı bakım merkezi kurmak da bulunuyor.

Projenin açılışında konuşan yetkililer, projelerin başarılı bir şekilde uygulanması için ellerinden geleni yapacaklarını ve özel bireylere ve ailelerine destek olmaktan büyük mutluluk duyacaklarını belirttiler.

Projenin paydaşları arasında Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kastamonu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Kastamonu Belediye Başkanlığı da yer alıyor. Projenin açılışının ardından davetlilere çeşitli ikramlar sunuldu.

Bakan Yardımcısı Çam: “Bugün bu ülke bir Selçuk Bayraktar çıkarttığı için binlerce askerimizin şehadeti engelleniyor”

Sıradaki haber:

Bakan Yardımcısı Çam: “Bugün bu ülke bir Selçuk Bayraktar çıkarttığı için binlerce askerimizin şehadeti engelleniyor”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.