h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Vergi Düzenlemelerinde Son Dakika: Veraset, İntikal ve Esnaf Vergilerinde Yenilikler!

Vergi Düzenlemelerinde Son Dakika: Veraset, İntikal ve Esnaf Vergilerinde Yenilikler!

Vergi düzenlemelerinde önemli değişikliklere gidildiğini duyuran Resmi Gazete, vergiden muaf esnaflık kapsamını genişletti. Muafiyet limiti, 700 bin liradan 1 milyon 100 bin liraya yeniden değerleme oranında artırılarak güncellendi. Detaylar haberimizde

Vergi düzenlemelerinde önemli değişikliklere gidildiğini duyuran Resmi Gazete, vergiden muaf esnaflık kapsamını genişletti. Muafiyet limiti, 700 bin liradan 1 milyon 100 bin liraya yeniden değerleme oranında artırılarak güncellendi.

Basit usule tabi mükellefleri ilgilendiren bir diğer karar ise kira ve kazanç istisnası hadlerinde yapılan değişiklik oldu. Basit usule tabi mükelleflerin kazançları, 2021 yılından itibaren gelir vergisinden istisna edilmişti. Ancak, yıllık kira tutarları ile alım, satım ve iş hasılatı gibi şartlar güncellenerek yeni bir düzenleme getirildi.

Gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerine yönelik yapılan düzenlemede, beyannamelerini zamanında veren ve vergilerini ödeyen uyumlu mükelleflere sağlanan 5 puanlık vergi indirimi, üst limiti artırılarak 6,9 milyon liraya çıkarıldı.

Veraset ve intikal vergisinde de önemli değişiklikler meydana geldi. Yeni düzenleme ile eş ve çocuklar için uygulanan istisna tutarı 1 milyon 609 bin liraya yükseltildi. İvazsız intikaller ve ikramiyelere uygulanan istisna tutarı ise 37 bin 59 liraya çıkartıldı.

Bu vergi düzenlemeleri, çok sayıda kişiyi doğrudan etkileyen önemli değişikliklere işaret ediyor. Detaylar için güncel mevzuatı takip etmeye devam edebilirsiniz.

Putin ve Erdoğan Arasında Güçlü İşbirliği Mesajı: Rusya, Türkiye ile Yeni Yıl Açıklamasında Çok Yönlü İşbirliğini Vurguluyor

Sıradaki haber:

Putin ve Erdoğan Arasında Güçlü İşbirliği Mesajı: Rusya, Türkiye ile Yeni Yıl Açıklamasında Çok Yönlü İşbirliğini Vurguluyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.