h Dolar 34,1135 % 0.03
h Euro 37,9381 % 0.03
h Sterlin 45,0743 % -0.1
h Altın (Gr) 2.797,46 %-0,18
h BIST100 9.774,49 %0,17
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Yalova Organize Sanayi Bölgesi’nde Mesleki Teknik Eğitim İçin İşbirliği Toplantısı Yapıldı

Yalova Organize Sanayi Bölgesi’nde Mesleki Teknik Eğitim İçin İşbirliği Toplantısı Yapıldı

Yalova Makine İhtisas OSB’de düzenlenen Mesleki Teknik Eğitimde İşbirliği Toplantısı'nda, yetişmiş insan gücü ihtiyaçları masaya yatırıldı. Vali Hülya Kaya, mevcut meslek liselerinin yapılanmasının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz ise mesleki ve teknik eğitimde yaşanan sorunları ve iş gücü taleplerini ele aldı. Sektör temsilcileri, nitelikli iş gücü eksikliğini ve taleplerini iletti.

Yalova Makine İhtisas OSB’deki toplantıda, Mesleki Teknik Eğitimde İşbirliği konusu masaya yatırıldı. Vali Hülya Kaya başkanlığındaki toplantıya, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ve Yalova Makine OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir’in yanı sıra sektör temsilcileri de katıldı. Toplantının açılış konuşmasında Vali Kaya, Yalova’nın hızla geliştiğini ve mevcut meslek liselerinin yeniden yapılandırılması gerektiğini belirtti. Karagöz ise yaklaşık 3 bin 400 mesleki ve teknik liselerinin faaliyet gösterdiğini ve toplamda 1 milyon 600 bin öğrencisinin olduğunu ifade etti. Ancak her yıl 200 binin üzerinde mezun vermelerine rağmen sektörün ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını belirtti. Sektör temsilcileri ise nitelikli iş gücü eksikliğiyle karşı karşıya olduklarını ve taleplerini ilettiler.

Düzce’de çöpten kazanç elde ediliyor

Sıradaki haber:

Düzce’de çöpten kazanç elde ediliyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.