h Dolar 34,1237 % 0.29
h Euro 38,1216 % 0.29
h Sterlin 45,4893 % 0.35
h Altın (Gr) 2.874,49 %1,61
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Yumurta fiyatlarının artmasında üreticiler, aracıları suçladı

Yumurta fiyatlarının artmasında üreticiler, aracıları suçladı

Afyonkarahisar'ın Başmakçı ilçesindeki tavukçular, yumurta fiyatlarının yükselmesinin nedenini aracılara bağladı. Başmakçı 2. Nolu Tavukçuluk Kooperatifi Başkanı Abdurahman Kare, fiyatların son 15 gündür düşüş gösterdiğini ve üreticilerin fiyatları geri çektiğini belirtti. Kare, büyük şehirlerdeki yüksek fiyatların sebebinin aracılar olduğunu ve parayı onların kazandığını ifade etti.

Afyonkarahisar’ın Başmakçı ilçesindeki tavukçular, ülke genelinde yumurta fiyatlarının artması üzerine aracıları suçladı. Başmakçı 2. Nolu Tavukçuluk Kooperatifi Başkanı Abdurahman Kare, fiyatların son 15 gündür düştüğünü belirtti. İlçede yumurtaların büyüklüğüne ve kalitesine göre 2 TL 10 kuruş ile 2 TL 75 kuruş arasında satıldığını açıkladı. Kare, “Biz üreticiler olarak fiyatları düşürüyoruz. Ancak büyük şehirlerde yumurta fiyatlarının yüksek olmasının sebebi aracılar, yani ikinci ve üçüncü şahıslar. Yumurta üreticiden çıktıktan sonra birkaç el değiştirip, karı bu kişiler kazanıyor. Maalesef bizim sektörümüzde de benzer durumlar yaşanıyor” dedi.

Karslılar Halk Ekmeği tercih ediyor

Sıradaki haber:

Karslılar Halk Ekmeği tercih ediyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.