h Dolar 34,2343 % 0.02
h Euro 37,0628 % 0.02
h Sterlin 44,5475 % 0.14
h Altın (Gr) 3.005,37 %0,45
h BIST100 8.654,39 %-1,58
a
  • Vakit
  • Gündem
  • 15 kişilik sanıkların olduğu dosyanın mütalaası Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili olarak Savcılığa gönderildi.

15 kişilik sanıkların olduğu dosyanın mütalaası Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili olarak Savcılığa gönderildi.

'Hrant Dink cinayeti davası sürecinde Yargıtay'ın bozma kararının ardından görülen duruşmada, mahkeme dosyanın mütalaasının hazırlanması için Savcılığa gönderilmesine karar verdi.'

Hrant Dink Davasında Duruşma Sonrası Dosya Savcılığa Gönderildi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili kamu görevlilerinin yargılandığı dava, Yargıtay’ın 15 sanık için verdiği bozma kararının ardından yeniden görülmeye devam ediyor. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmada 14 sanık, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Tutuklu sanıkların durumunu göz önünde bulunduran mahkeme, dosyanın mütalaasının hazırlanması için Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilmesine karar verdi.

Duruşmada savunma yapan sanıklardan Hasan Durmuşoğlu, “O dönemde kaçma imkanım varken kaçmadım, saklanmadım ama haksız yere 2 buçuk yıldır tutukluyum. Tutuksuz yargılanmak istiyorum” ifadelerini kullandı. Diğer bir sanık Oğuz Karakaya ise savunmasında, Ogün Samast’ın şüpheli beyanları üzerine soruşturma yürütüldüğünü belirtti.

Mahkeme, tutuklu sanıkların durumu ve mevcut delilleri göz önünde bulundurarak, tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Ayrıca, dava dosyasının mütalaasını hazırlamak üzere Cumhuriyet Savcısı’na gönderilmesine hükmeden mahkeme, duruşmayı erteledi.

(Haber Özeti)

İstenilen Başlık: Hrant Dink Davasında Yeni Gelişme: Dosya Savcılığa Gönderildi

Zonguldak’ta hırsızlık ve usulsüz faiz işlemleri operasyonu: 3 kişi gözaltına alındı

Sıradaki haber:

Zonguldak’ta hırsızlık ve usulsüz faiz işlemleri operasyonu: 3 kişi gözaltına alındı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.