h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a

Zonguldak’ta 17’si tutuklu toplam 32 sanığın yargılandığı “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, bilerek ve isteyerek yardım etmek” ve “uyuşturucu madde ticareti” suçlamalarıyla açılan dava, dördüncü duruşma ile devam etti. Duruşmada sanıklar, tanıklar ve taraf avukatları dinlendikten sonra ara karar açıklandı.

Zonguldak 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya bazı sanıklar SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) aracılığıyla katıldı. Diğer tanıklar ve bazı taraf avukatları da ifade verdi. Tanık Z.Y., iddia ettiği ailevi sıkıntılar nedeniyle S.K.’nın yanına gittiğini, bir süre aracında oturduklarını ve ardından polisin kendisini durdurduğunu belirtti. Z.Y., “Polislerin durdurması üzerine S.K.’den çıkan uyuşturucu maddeleri aldım. Arıtma tesisinin yanında S.K.’nin aracında onunla birlikte 15-20 dakika geçirdikten sonra kullanmak amacıyla uyuşturucu madde aldım” dedi.

Bu sırada söz alan S.K. ise uyuşturucuyu kendisinin vermediğini, aksine Z.Y.’den aldığını söyledi. Z.Y. ise “Sanık suçlamadan kurtulmak istiyor” şeklinde yanıt verdi. S.K. ise “Yalan söylüyor” şeklinde cevap verdi.

Z.Y.’ye üzerinde bulunan metamfetamin hakkında soru sorulduğunda ise “Yoldan geçerken yerde folyoya sarılı halde gördüm. Merak ettim ve aldım” şeklinde ifade etti. Mahkemenin “Her gördüğünü mü alırsın?” sorusuna ise Z.Y., “Paketleme şekli oldukça farklıydı. Akaryakıt istasyonlarının karşısında, tırın ön lastik kısmında buldum” şeklinde cevapladı.

Duruşmada 23 tanık ifade verdi. Ara karar öncesinde savunma yapan E.İ., “Ben örgüt kurmadım. Uyuşturucu ticareti yapmadım. Eğer H.P. ve S.S. uyuşturucu maddeye sahipse, bunları mahkemeye teslim etsinler” şeklinde konuştu.

Ara kararı açıklayan mahkeme heyeti, E.İ. hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “uyuşturucu madde ticareti” suçlamalarından tutukluluk halinin devamına karar verdi. Diğer yandan, E.İ., B.Y., E.K. ve S.K.’nin ise tahliyesine hükmedildi. 12 sanığın ise tutukluluk halleri devam etti.

Mahkeme, davanın bir sonraki duruşmasını 29 Şubat tarihine erteledi.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı, cinayet şüphelilerine yönelik operasyon düzenledi

Sıradaki haber:

Ankara İl Jandarma Komutanlığı, cinayet şüphelilerine yönelik operasyon düzenledi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.