h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • 34 Yıldır Kerpiç Dükkanında Berberlik Yapan Adam!

34 Yıldır Kerpiç Dükkanında Berberlik Yapan Adam!

Sivas'ta yaşayan 72 yaşındaki berber Salih Uçar, 34 yıldır 7 metrekarelik kerpiç dükkanda hizmet veriyor. 6 Şubat depreminde dükkanda bulunduğunu ancak zarar görmediğini belirten Uçar, müşterilerin memnuniyetinden mutlu olduğunu ifade etti.

Sivas’ta uzun yıllardır berberlik mesleğini sürdüren Salih Uçar’ın hikayesi dikkat çekiyor.

Sivas’ta yaşayan ve berberlik mesleğini 59 yıldır sürdüren Salih Uçar, sadece 7 metrekarelik küçük bir dükkanda hizmet veriyor. 1990 yılında taşındığı kerpiç dükkanda mesleğini özveriyle sürdüren Uçar, 72 yaşında olmasına rağmen hala aktif bir şekilde çalışıyor. İşyeriine 6 Şubat tarihinde yaşanan depremde olduğunu belirten Uçar, dükkanda herhangi bir zarar oluşmadığını dile getirdi.

Salih Uçar, “Bu dükkana 1990 yılında geldim ve 34 yıldır burada berberlik mesleğimi icra ediyorum. İnsanlar bu dükkânın çok eski olduğunu söylüyorlar. Maraş depreminin olduğu gün işyerimdeydim. Depremden fazla etkilenmedim. Arkadaşlarım gelip depremin olduğunu söyledi ve ben o zaman deprem olduğunu anladım. Çarşıya gitmek için dükkânımı terk etmedim. İş yerimden memnunum ve buranın konumu da güzel. Müşterilerim dükkândan oldukça memnun.” şeklinde konuştu.

Salih Uçar’ın uzun yıllara dayanan berberlik mesleği ve sadeliği ile yaşadığı deprem anısı, Sivas halkı ve dışarıdan gelen turistler arasında ilgiyle karşılanıyor.

Korkunç bir olay: Tehlikeli bir durumdaki baca endişe yarattı

Sıradaki haber:

Korkunç bir olay: Tehlikeli bir durumdaki baca endişe yarattı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.