h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • 38 yıl sonra yapılan düzeltmeyle mutlu olamayan biri

38 yıl sonra yapılan düzeltmeyle mutlu olamayan biri

52 yaşındaki Kumral Bodur, nüfus müdürünün hatası nedeniyle 38 yıl boyunca kadın olarak kaydedildi. Hukuk mücadelesi sonucunda erkek kimliğini almayı başaran Bodur, şimdi ise kadın kimliğiyle açılan davaların erkek kimliği ile sonuçlanmasıyla karşı karşıya. Bodur, yaşadığı bu yanlışlığın bedelini ödemek zorunda kaldığını belirterek yardım talep etti.

Giresun’un Bulancak ilçesinde, nüfus müdürü tarafından yapılan bir yanlışlık sonucu 52 yaşındaki Kumral Bodur, 38 yıl boyunca kadın olarak kaydedildi. Bu hatanın düzeltilmesi için verdiği hukuk mücadelesi ise sonunda sonuç verdi. Ancak, erkek kimliği aldıktan sonra, kadın kimliğiyle açılan davalardan dolayı yeni bir mücadele içine giren Bodur, bu duruma anlam veremiyor. Bodur, erkek olduğunu ispatlamak için yıllarca uğraştıktan sonra şimdi de erkek olmanın bedelini ödemeye çalıştığını belirtiyor. 15 yıldır süren davaların hepsi erkek kimliğiyle sonuçlandığı için Bodur, yapılan hatanın düzeltilmesine sevinemiyor. Bodur, hatalı kimliğiyle aldığı cezalara karşı cezaevine girmediğini ancak şimdi o cezaların yeniden gündeme geldiğini aktarıyor. Hata sonucu yaşadığı zorlukları ve 38 yıllık hayatının bedelini kimin ödeyeceğini sorguluyor.

Sarıyer’de husumetli olduğu kiracısını bıçaklayan şüpheli tahliye edildi

Sıradaki haber:

Sarıyer’de husumetli olduğu kiracısını bıçaklayan şüpheli tahliye edildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.