h Dolar 34,2906 % 0.16
h Euro 37,0922 % 0.16
h Sterlin 44,6008 % -0.04
h Altın (Gr) 3.028,62 %0,57
h BIST100 8.908,47 %0,40
a
  • Vakit
  • Gündem
  • 50 milyon TL’lik vurgun yapan suç örgütüne operasyon: 29 şüpheli adliyeye sevk edildi

50 milyon TL’lik vurgun yapan suç örgütüne operasyon: 29 şüpheli adliyeye sevk edildi

Antalya merkezli çıkar amaçlı suç örgütü üyeleri, vurgun operasyonuyla yakalandı. Ankara, İstanbul, Kocaeli, Kayseri, Denizli, Diyarbakır, Isparta, Çorum ve Afyonkarahisar illerinde 29 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, yüksek meblağlı çek karşılığında malları başka şirketlere aktararak 11 müştekiye 50 milyon 440 bin lira dolandırma suçuyla suçlanıyor. Operasyonda 32 kişi yakalandı, piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan mallara el konuldu ve sahte çekler ele geçirildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Antalya merkezli olarak Ankara, İstanbul, Kocaeli, Kayseri, Denizli, Diyarbakır, Isparta, Çorum ve Afyonkarahisar illerinde faaliyet gösteren bir suç örgütü, “vurgun” yaparak 29 şüpheliyi yakaladı. Şüpheliler, yüksek meblağlı çek karşılığında aldıkları malları ödeme günü gelmeden başka şirketlere aktardıkları ve bu şekilde 11 müştekiyi 50 milyon 440 bin lira dolandırdıkları belirlendi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, bu suç örgütüne yönelik operasyon gerçekleştirdi. Örgütün geçmiş ticari faaliyetleri temiz olan atıl şirketleri kullanarak çeşitli kaçırma yöntemleri uyguladığı ortaya çıktı. Şirketlerin findeks puanlarını yükseltmek için kendi aralarında para trafiği oluşturan örgüt üyeleri, bankalardan büyük miktarda çek karnesi temin etti.

Örgüt, müştekilerden aldıkları vadeli çek karşılığında mal satın aldı ve bunları depolarda sakladı. Ödeme günleri gelmeden önce çek karşılığı aldıkları malları başka depolara aktaran örgüt üyeleri, şirketlerin ofislerini ve depolarını kapatarak, izlerini kaybettirdi. Müştekiler, çek ödenmediği için şirketlere gittiklerinde muhatap bulamadılar. Bu şekilde “nitelikli dolandırıcılık” yaparak elde ettikleri malları farklı illere taşıyıp nakde çevirerek haksız kazanç sağladılar. Örgüt, toplamda 50 milyon 440 bin lira değerinde malları 11 farklı müşteki şirketinden aldı.

Antalya merkezli operasyonda 34 şüpheliye yönelik yapılan eş zamanlı baskında 32 kişi yakalandı. Aramalarda, şüphelilere ait depolarda müştekilere ait yaklaşık 10 milyon lira değerinde mal ele geçirildi. İkamet ve iş yerlerinde ise sahte çekler, çek asılları ve dijital materyaller bulundu. İfade işlemleri tamamlanan şüpheliler geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

ETSO’da Veri Koruma Kanunu Eğitimi Verildi

Sıradaki haber:

ETSO’da Veri Koruma Kanunu Eğitimi Verildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.