h Dolar 34,1482 % 0.12
h Euro 37,9913 % 0.12
h Sterlin 45,5874 % 0.11
h Altın (Gr) 2.882,81 %0,28
h BIST100 9.887,75 %-0,13
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Elazığ’da insanlık ölmemiş dedirten davranış: Yerde bulduğu telefonu sahibine ulaştırdı para teklifine ’insanlık görevimiz’ dedi

Elazığ’da insanlık ölmemiş dedirten davranış: Yerde bulduğu telefonu sahibine ulaştırdı para teklifine ’insanlık görevimiz’ dedi

Elazığ'da motosiklet sürücüsü Yüksel Bayram, yerde bulduğu cep telefonunu sahibine ulaştırmak için sokak sokak dolaştı. Teşekkür parası teklif edilen Bayram, "İnsanlık görevimiz" diyerek parayı kabul etmedi. Bayram'ın davranışı takdir topladı.

Elazığ’da Motosiklet Sürücüsü, Yerde Bulduğu Telefonu Sahibine Ulaştırarak Takdir Topladı

Elazığ’ın Mimar Faruk Caddesi’nde seyir halinde olan Yüksel Bayram isimli bir motosiklet sürücüsü, sıradışı bir olaya imza attı. Yolda bulduğu cep telefonunu sahibine ulaştırmak için sokak sokak araştırma yapan Bayram, telefonunun çalması üzerine hemen cep telefonunu kaybetmiş olan şahsı buldu. Takdir edilmek için para teklif eden telefon sahibi, Bayram’ın “İnsanlık görevimizi yerine getirdik, herkes aynısını yapardı” diyerek paranın kabul etmedi. Bayram’ın bu davranışı, insanların takdirini kazandı.

Bayram, yaptığı açıklamada, “Üniversite öğrencisiyim ve aynı zamanda esnaflıkla uğraşıyorum. Dün motorla seyir halindeyken yolda bir telefon buldum. Çevredeki esnaflara sordum, ancak kimse telefonu veya sahibini bilmiyordu. Birkaç sokağa daha sordum, ancak kimse telefonu görmemişti. Tam o sırada telefon sahibi kendi telefonunu aradı ve telefonunu istediği bir yere getirmemi söyledi. Ben de kabul ederek gittiğim yerde telefonu sahibine teslim ettim. Sahip bana teşekkür olarak para vermeye çalıştı. Ancak ben insanlık görevimi yerine getirdim, herkes aynısını yapardı” dedi.

Bu olay, Bayram’ın insanlık görevini yerine getirmesi ve takdiri hak etmesiyle gönülleri fethetti.

Adam, karşı yöne geçmek için taklalar atarak dikkat çekti.

Sıradaki haber:

Adam, karşı yöne geçmek için taklalar atarak dikkat çekti.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.