h Dolar 34,1154 % 0.29
h Euro 38,0832 % 0.29
h Sterlin 45,3812 % 0.16
h Altın (Gr) 2.865,68 %1,30
h BIST100 9.932,92 %-0,43
a
  • Vakit
  • Gündem
  • İsrail, Suriye’de İran Devrim Muhafızları Ordusunu hedef aldı: 2 ölü

İsrail, Suriye’de İran Devrim Muhafızları Ordusunu hedef aldı: 2 ölü

İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'da gerçekleştirdiği hava saldırısında, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü İstihbarat Komutanı Tuğgeneral Sadık Umidzade ve yardımcısının öldüğü bildirildi. Suriye resmi devlet haber ajansı SANA da saldırının İsrail tarafından gerçekleştirildiğini ve en az 4 kişinin hayatını kaybettiğini paylaştı. Hedef alınan bina İran Devrim Muhafızları Ordusu'na ait olup, Şam'ın Mazzeh Mahallesi'nde bulunan askeri havaalanı, BM ofisi, büyükelçilikler ve restoranlara yakındır.

İsrail’in Şam’ın batısında yer alan bir binaya düzenlediği hava saldırısı sonucunda, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü İstihbarat Komutanı Tuğgeneral Sadık Umidzade ve yardımcısının hayatını kaybettiği bildirildi.

İran medyasında yer alan haberlere göre, İsrail, Şam’ın El Mazze Mahallesi’ndeki bir binayı hedef aldı. Saldırı sonucunda İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü İstihbarat Komutanı Tuğgeneral Sadık Umidzade ve yardımcısının yaşamını yitirdiği belirtildi. Suriye resmi devlet haber ajansı SANA da saldırının İsrail tarafından gerçekleştirildiğini duyurarak en az 4 kişinin öldüğünü açıkladı. Lübnan merkezli el-Meyadin kanalı ise hedef alınan binanın İran Devrim Muhafızları Ordusu’na ait olduğunu bildirdi.

El Mazze Mahallesi, askeri havaalanının yanı sıra Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi, büyükelçilikler ve restoranların da bulunduğu bir bölgedir.

İsrail, Suriye’de İran Devrim Muhafızları Ordusunu hedef aldı: 2 ölü

Sıradaki haber:

İsrail, Suriye’de İran Devrim Muhafızları Ordusunu hedef aldı: 2 ölü

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.