Video Galeri
ABD Adalet Bakanlığı, Texas’taki Uvalde kasabasında 2022 yılında gerçekleşen ve 21 kişinin hayatını kaybettiği okul saldırısıyla ilgili yeni bir rapor yayınladı. Raporda, saldırı sırasında müdahalede bulunan polislerin suçlu bulunduğu belirtildi.
Texas’ın Uvalde kasabasındaki Robb İlköğretim Okulu’na yapılan silahlı saldırıya ilişkin yayınlanan 400 sayfalık raporda, polis ekiplerinin saldırgana müdahale etme süresinin 77 dakika olduğu ve bu sürenin çok uzun olduğu vurgulandı. Ayrıca, polisin olayı doğru bir şekilde değerlendiremediği ve 19 öğrenci ile 2 öğretmenin hayatını kaybettiği belirtildi.
Raporda, polislerin olay öncesinde, olay anında ve olay sonrasında “birçok kritik ve taktiksel hata” yaparak yanlış müdahalede bulunduğu ifade edildi. Saldırganın binadaki yaklaşık 142 el ateş ettiği ve polisin geç müdahale ettiği belirtilen raporda, polisin saldırıyı durdurmadan önce daha etkili bir şekilde müdahale etmesi gerektiği vurgulandı.
Kim Rubio adlı bir annenin kızını saldırıda kaybetmesi üzerine yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığı’nın detaylı incelemesinin doğru bir adım olduğunu ve ayrıca araştırmalar neticesinde yanıtları alacaklarına inandığını söyledi. Bu raporla birlikte kendilerine saygı duyulduğunu hissettiklerini ifade eden Rubio, Adalet Bakanlığı’nın adımının önemli bir adım olduğunu belirtti.
Uvalde’deki saldırıda 18 yaşındaki Salvador Ramos’un AR-15 tipi otomatik saldırı silahıyla 21 kişiyi öldürdükten sonra ABD hükümeti silah satın alma yaşını 21’e yükseltmişti. Bu olayla birlikte ülkede silah politikaları tekrar gündeme gelmişti.
Kavak’ta zehir satanlara tolerans yok
Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.