h Dolar 34,0833 % 0.03
h Euro 37,9039 % 0.03
h Sterlin 45,1908 % 0
h Altın (Gr) 2.794,87 %-0,27
h BIST100 9.774,49 %0,17
a
  • Vakit
  • Gündem
  • ‘ABD ve İngiltere’nin saldırıları Yemen’de halk tarafından protesto edildi’

‘ABD ve İngiltere’nin saldırıları Yemen’de halk tarafından protesto edildi’

Yemen'in başkenti Sana'da binlerce kişi, ABD ve İngiltere'nin Husi noktalarına yönelik saldırıları protesto etti. Husiler, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sürerken, Kızıldeniz'deki ticari gemilere yapılan saldırıdan sonra ABD ve İngiltere'nin saldırısına maruz kalmıştı. Husi üyelerinden beş kişinin ölümüyle sonuçlanan bu saldırıların ardından binlerce kişi Yemen'in başkenti Sana'da protesto gösterisi düzenledi. Göstericiler, Filistin ve Yemen bayrakları taşıyor ve "İsrail'e ölüm, ABD'ye ölüm" sloganları atıyordu.

Sana’da Binlerce Kişi ABD ve İngiltere’nin Husi Saldırılarını Protesto Etti

Yemen’in başkenti Sana’da dün binlerce kişi ABD ve İngiltere’nin Husi noktalarına düzenlediği saldırıları protesto etti. İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının devam ettiği bir dönemde, Kızıldeniz’de ticari gemilere yönelik saldırıya uğrayan Yemen’deki Husiler, hava ve denizden ABD ile İngiltere’nin saldırısına maruz kalmıştı. Saldırıda 5 Husi üyesinin hayatını kaybetmesinin ardından Sana’da gerçekleştirilen gösteride, Filistin ve Yemen bayrakları taşınarak “İsrail’e ölüm, ABD’ye ölüm” sloganları atıldı.

Gösteri sırasında konuşma yapan Husilerin Yüksek Siyasi Konsey Üyesi Muhammed Ali El-Husi, “Biz ne ABD kıyılarına saldırdık, ne ABD adalarını geçtik, ne de ABD’ye saldırdık. Ülkemize yönelik saldırılar terörizmdir. ABD şeytandır” şeklinde konuştu.

El-Husi, ABD’nin dünyaya yalan söyleme konusunda inanılmaz olduğunu belirterek, “Onlar terörist. Ancak Yemen halkının farkındalığı çok farklıdır. Siz Yemenliler, ABD’nin kendini savunduğunu mu yoksa terörist olduğunu mu düşünüyorsunuz?” dedi.

Amasya’da şehit olan askerin cenazesi ailesinin yanına götürüldü

Sıradaki haber:

Amasya’da şehit olan askerin cenazesi ailesinin yanına götürüldü

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.