h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • ABD’ye kar fırtınası felaketi: 40 kişinin hayatını kaybettiği 6 günde!

ABD’ye kar fırtınası felaketi: 40 kişinin hayatını kaybettiği 6 günde!

ABD'de yaşanan kar fırtınası ve soğuk hava dalgası, 12 Ocak'tan bu yana 9 eyalette 40 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Fırtınanın etkisiyle ağaçlar devrildi ve elektrik hatları zarar gördü, binlerce ev ve iş yerinde elektrik kesintileri yaşandı. Yollarda meydana gelen buzlanma ve kar yağışı, trafik kazalarının da artmasına yol açtı. Tennessee eyaleti, 14 kişiyle en fazla can kaybının yaşandığı yer oldu. Ülkenin batısından doğusuna kadar daha fazla kar yağışı ve donma riski beklendiği uyarısı yapıldı.

ABD’de yaşanan kar fırtınası ve kutup soğukları sebebiyle 12 Ocak’tan bu yana 9 eyalette en az 40 kişi hayatını kaybetti.

Son günlerde ABD’de etkisini gösteren kar fırtınası ve soğuk hava dalgası, büyük bir felakete yol açtı. Fırtınanın şiddetiyle birlikte ağaçlar ve elektrik hatları zarar gördü, binlerce ev ve iş yerinde elektrik kesintileri yaşandı. Yollar buzlanma nedeniyle kayganlaştı ve karla kaplandı, birçok trafik kazası meydana geldi. Arkansas, Illinois, Kansas, Mississippi, New York, Oregon, Pensilvanya, Tennessee ve Wisconsin eyaletlerinde 12 Ocak’tan bu yana en az 40 kişi olumsuz hava koşulları nedeniyle yaşamını yitirdi. Tennessee’de ise kayıtlara en fazla can kaybı olan 14 kişi geçti. Uzmanlar, önümüzdeki günlerde ülkenin batısından doğusuna kadar daha fazla kar yağışı ve donma tehlikesi olduğu konusunda uyarıda bulunuyor.

Tabanca Taşıyan Şüpheli Yakalandı, Şaşırtıcı Detaylar Ortaya Çıktı!

Sıradaki haber:

Tabanca Taşıyan Şüpheli Yakalandı, Şaşırtıcı Detaylar Ortaya Çıktı!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.