h Dolar 34,2603 % 0
h Euro 37,0122 % 0
h Sterlin 44,4474 % -0.1
h Altın (Gr) 3.028,05 %0,02
h BIST100 %
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Adana’da DEAŞ üyesi olduğu tespit edilen, aralarında bir aşçının da bulunduğu 5 kişi tutuklandı

Adana’da DEAŞ üyesi olduğu tespit edilen, aralarında bir aşçının da bulunduğu 5 kişi tutuklandı

Adana'da DEAŞ adına faaliyet gösteren yabancı uyruklu 5 kişi tutuklandı. Muhammet H., Naif E., Harıth A. ve Rateb M. Irak ve Suriye'de silahlı eğitim alarak savaşa katıldı. Hafız S. ise aşçılık yaparken yakalandı. Tutuklanan 5 şüpheli adliyeye sevk edildi, diğer 2 kişi ise sınır dışı edildi.

Adana’da DEAŞ terör örgütüne bağlı yabancı uyruklu 5 kişi, Irak ve Suriye’de faaliyet gösterdikleri ve örgütün aşçılığını yaptıkları gerekçesiyle tutuklandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ terör örgütüne yönelik şafak vakti operasyon gerçekleştirdi. Operasyon sonucunda yabancı uyruklu şahıslar Muhammet H. (34), Naif E. (45), Harıth A. (33), Rateb M. (58), Hafız S. (45), Halil B. (47) ve Beşar H. (21) yakalanarak gözaltına alındı.

Yakalanan şüpheliler arasında bulunan Muhammet H., Naif E., Harıth A. ve Rateb M.’nin, Irak ve Suriye’de silahlı eğitim alarak DEAŞ adına savaştıkları ve sınırlarda nöbet tuttukları bilgisi edinildi. Diğer şüpheli olan Hafız S.’nin ise 2 ay boyunca silahlı eğitim aldıktan sonra örgüt içinde 2 bin Irak dinarına aşçılık yaptığı ifade edildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adli makamlara sevk edildi. Muhammet H., Naif E., Harıth A., Rateb M. ve Hafız S. tutuklanırken, Halil B. ile Beşar H. savcılıktan serbest bırakıldıktan sonra sınır dışı edildi.

Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin soruşturması kapsamında 6 kişi gözaltına alındı

Sıradaki haber:

Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin soruşturması kapsamında 6 kişi gözaltına alındı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.