h Dolar 34,0082 % -0.18
h Euro 38,0504 % -0.18
h Sterlin 45,3433 % 0.63
h Altın (Gr) 2.831,48 %1,03
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Adana’da şehitler ve Filistin için protesto yürüyüşü gerçekleştirildi

Adana’da şehitler ve Filistin için protesto yürüyüşü gerçekleştirildi

Adana'da Pençe-Kilit Harekatı sırasında çıkan çatışmada 9 asker şehit oldu. Sivil toplum örgütleri, askerlerimizin anısını ve Filistin'e destek vermek amacıyla yürüyüş düzenledi. Adan

Adana’da sivil toplum örgütleri, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde PKK’lı teröristlerle yaşanan çatışmada şehit olan 9 asker ve Filistin’e destek için bir yürüyüş düzenledi.

Adana’da bulunan Yüreğir ilçesindeki Asri Mezarlık önünde toplanan kalabalık, Türk ve Filistin bayrakları ile “Şehitlerimiz ve Filistin için yürüyoruz” yazılı pankartlar taşıdı. Yürüyüş sırasında, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Katil İsrail, Filistin’den defol” sloganları atıldı.

Yürüyüş, ABD Adana Konsolosluğu yakınında son buldu ve konuşma yapan Adana Sivil İnisiyatif Meclisi Başkanı Mahmut Eraslan, terör örgütlerinin güvenlik güçlerine saldırılarıyla İsrail’in Gazze’ye yönelik ablukasına tepki gösterdi. Eraslan, “Hainlerin arkasındaki şer odaklarının tüm insanlık için bir tehdit olduğunu bir kez daha vurguluyoruz. Terör örgütlerini destekleyerek bizi hedefe koyanlar ile Gazze’de soykırım yapanlar aynıdır. Teröre, emperyalizme ve Gazze’deki işgale karşı tek ses olmak için bugün buradayız” dedi.

Eraslan ayrıca, Gazze’deki saldırıların bir an önce sona ermesi gerektiğini belirterek, “Dünyanın gözleri önünde gerçekleşen bu soykırım karşısında herkesin sorumluluk alması gerekmektedir. İşgalci İsrail’in zulmüne karşı adımlar hızla atılmalıdır” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından kalabalık sloganlar eşliğinde dağıldı.

Ölümcül silahlı kavgada yaralanan bir kişi Konya’da hayatını kaybetti

Sıradaki haber:

Ölümcül silahlı kavgada yaralanan bir kişi Konya’da hayatını kaybetti

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.