h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Adıyaman’da Havacılık ve Uzay Proje Şenliği Gerçekleştirildi

Adıyaman’da Havacılık ve Uzay Proje Şenliği Gerçekleştirildi

Adıyaman Gençlik Merkezi'nin Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim alan öğrencilerin tasarladığı prototipler, Havacılık ve Uzay Şenliği'nde sergilendi. Adıyaman'daki depremzede 50 öğrenciye verilen eğitimle, gençlerin teknoloji ürünlerinin geliştirilmesine katılımları sağlandı. Şenlikte özellikle savunma sanayinde kullanılabilecek hava araçları dikkat çekti. Adıyaman Valisi Osman Varol da gençlerin projelerini inceleyerek takdir etti ve gençlik merkezlerinin önemine değindi. Öğrenciler ise ürünlerinin teknolojinin ilerlemesinde etkili olacağını ifade etti.

Adıyaman Gençlik Merkezi, Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim alan öğrencilerin tasarladığı teknolojik ürünlerin prototiplerini, Havacılık ve Uzay Şenliği’nde sergiledi. Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitimler, Adıyaman’daki depremzede 50 öğrenciye verildi. Depremzedelerin teknoloji ürünlerini geliştirme süreçlerine katılmasını sağlamak ve araştırma-geliştirme faaliyetlerine katılmalarını teşvik etmek amacıyla düzenlenen eğitimlerde, tasarlanan ürünlerin tanıtımı yapıldı. Özellikle savunma sanayinde kullanılabilen hava araçları, şenlikte büyük ilgi gördü. Havacılık ve Uzay Şenliği, Adıyaman Gençlik Merkezi salonunda gerçekleşti ve Vali Osman Varol, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ve Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse gibi önemli isimler katıldı. Vali Osman Varol, gençlerin yaptığı ürünler hakkında bilgi alarak, prototipler ve gösterileri inceledi. Gençlerin yaratıcı projelerini ve orijinal fikirlerini görmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirten Vali Osman Varol, gençlik merkezlerinin sunduğu imkanlardan faydalanan gençlerin geleceğe çok iyi hazırlandığını ifade etti. Deneyap atölyeleri sayesinde çocukların düşüncelerini önce projelere, ardından prototiplere ve sonunda gerçek ürünlere dönüştürebildiğini vurgulayan Vali Osman Varol, gençlerin ürünlerinin teknolojinin gelişimine etkili olacağından emin olduğunu dile getirdi. gençler de ürünlerinin teknoloji alanında etkileyici olacağını iddia ederek tanıtım yaptılar.

Bakan Yerlikaya’dan hutbe tartışmasıyla ilgili açıklama: “Gündeme getirilen iddialarla ilgili inceleme başlatıldı”

Sıradaki haber:

Bakan Yerlikaya’dan hutbe tartışmasıyla ilgili açıklama: “Gündeme getirilen iddialarla ilgili inceleme başlatıldı”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.