Video Galeri
Ağrı Yaprak Döneri Hijyenik Bir Şekilde Paketlenerek Türkiye Geneline Gönderiliyor
Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret olarak tescil edilen Ağrı yaprak döneri, el değmeden paketlenerek ülkenin dört bir yanına gönderiliyor. Et ve Süt Kurumuna ait kesimhane, son derece kaliteli etlerin kullanıldığı hijyenik bir ortamda dönerleri pişirerek kesim işlemini gerçekleştiriyor. Ardından seri üretim yapılıp paketlenen dönerler, Et ve Süt Kurumunun 18 satış mağazasına gönderiliyor.
Ağrı Valisi Mustafa Koç, Et ve Süt Kurumuna ait kesimhaneyi ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Vali Koç, “Gurur kaynağımız olan Ağrı, tarım ve hayvancılık alanında önemli bir şehir. Bu durumla gurur duyuyoruz. Tescil edilmiş olan Ağrı yaprak döneri üretim tesisini ziyaret ettik. Döner Türkiye genelinde birçok yerde yapılıyor, ancak Ağrı yaprak dönerinin kendine özgü bir lezzeti var. Yörede üretilen etlerin özel lezzetiyle birlikte mükemmel bir tat ortaya çıkıyor. Et ve Süt Kurumu, tescil edildiği tarihten bu yana toplamda 4 ton üretim gerçekleştirdi. Günlük 300 kilogram kapasiteye sahip olan tesis tamamen otomatik olarak çalışıyor. Şu anda sadece Et ve Süt Kurumu’nun 18 satış mağazasına gönderiliyor. Amacımız endüstriyel üretim sağlamak ve hem ülke içinde hem de yurt dışında tanınırlığını artırmak” şeklinde konuştu.
Ağrı Döneri, olağanüstü tadıyla sofraları şenlendiriyor
Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.