h Dolar 34,2730 % -0.04
h Euro 37,0912 % -0.04
h Sterlin 44,4575 % 0.22
h Altın (Gr) 3.000,26 %0,26
h BIST100 8.714,69 %-1,40
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Antalya’da Cam Piramit’te Erzurum Günleri Fuarı Düzenlendi

Antalya’da Cam Piramit’te Erzurum Günleri Fuarı Düzenlendi

Antalya Erzurumlular Derneği'nin öncülüğünde düzenlenen Erzurum günleri fuarı, Erzurum kültürünü tanıtmak ve Antalyalılarla Erzurumluları bir araya getirmek amacıyla cam piramitte gerçekleşti. Fuarda yöresel ürünler, halk oyunları ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı'nın katılımıyla birlikte çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Fuarın amacı, Antalya'daki Erzurumlulara kültürlerini yaşatmak ve Antalyalıları Erzurum kültürüyle tanıştırmaktı. Ayrıca, Antalya ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanları da organizasyona destek verdi. Fuarın açılışında yapılan konuşmalarda, ortak yaşamaya vurgu yapıldı ve Erzurum'un kültürel değerlerine sahip çıkılması gerektiği vurgulandı. Fuar, 14 Ocak Pazar 2024 tarihine kadar halka açık olarak devam edecek.

Erzurum temalı fuar, Antalya Erzurumlular Derneği’nin koordinatörlüğünde cam piramitte düzenlendi. Yöresel halk oyunlarıyla başlayan etkinliğe Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı, Antalya İl Protokolü, Antalyalılar, Erzurumlular, yerli ve yabancı turistler katıldı.

Antalya Erzurumlular Derneği Başkanı Nihat Özdemir, açılış konuşmasında “Bu organizasyonun amacı, Antalya’daki Erzurumlularımıza kültürümüzü canlı bir şekilde yaşatmak ve Antalyalılara Erzurum kültürünü tanıtmaktır. Erzurumluları bir arada görmek bizleri mutlu ediyor. Bu organizasyona destek veren Antalya ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da programda yaptığı konuşmada, Antalyalı Erzurumlularla uyum içinde yaşamak için çabaladıklarını belirterek, Antalya’daki Erzurumluların şehre ticari, ekonomik ve kültürel katkıları olduğunu söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Gürbüz, “Gelecek nesillere bu tür kültür transferi projelerini gerçekleştiriyoruz ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Erzurum’un kültürünü şehrimizde görmek bizi mutlu ediyor ve bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise programa katılanlara hitaben yaptığı konuşmada, Erzurum’un Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinden izler taşıyan bir şehir olduğunu vurgulayarak, Erzurum’u ziyaret etmeleri için Antalya Protokolünü Erzurum’a davet etti.

Antalya Valisi Hulusi Şahin ise daha önce Erzurum çevresinde görev yaptığını belirterek, Erzurum’un insanlarıyla birlikte değerlendirilmesi gereken kadim bir şehir olduğunu söyledi.

Fuar kapsamında Erzurum peyniri, pestil, köme çeşitleri, Erzurum lavaşı, Erzurum ketesi, Oltu cağ kebabı ve Oltu taşı gibi yöresel ürünler tanıtılıyor. Fuar, 14 Ocak Pazar gününe kadar halka açık olacak.

Mamayı almaya çalışırken klima üniteleri arasında sıkışan kedi kurtarıldı

Sıradaki haber:

Mamayı almaya çalışırken klima üniteleri arasında sıkışan kedi kurtarıldı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.