h Dolar 34,0000 % 0.29
h Euro 37,8431 % 0.29
h Sterlin 44,9273 % 0.84
h Altın (Gr) 2.820,23 %0,39
h BIST100 %
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Ara tatilde otobüs yolculuğu yapacaklara önemli uyarı! – Vakit.com.tr

Ara tatilde otobüs yolculuğu yapacaklara önemli uyarı! – Vakit.com.tr

Eskişehir'de bir otobüs firmasında vardiya amiri olan Gökhan Güldaş, son zamanlarda artan otobüs kazalarının önlenmesi için emniyet kemerinin kullanılmasının önemine dikkat çekti. Güldaş, otobüs firmalarının uyarılarına rağmen vatandaşların emniyet kemerini kullanmadığını belirterek, insanların kendi can güvenliğini sağlamaları gerektiğine vurgu yaptı. Emniyet kemerinin yaralanmaları ve ölümleri azaltmada önemli bir rol oynadığını söyleyen Güldaş, vatandaşlardan bu konuda daha duyarlı olmalarını istedi.

Eskişehir’deki bir otobüs firmasının vardiya amiri olan Gökhan Güldaş, son zamanlarda artan otobüs kazalarının üzücü olduğunu ve kayıpların azaltılması için mutlaka emniyet kemerinin kullanılması gerektiğini belirtti.

Otobüs kazaları son dönemde artış gösteriyor. Uzun mesafeli yolculuklarda meydana gelen kazalarda can kaybı yaşanıyor. Otobüs firmaları yetkilileri, bu tür kazaların önüne geçebilmek için emniyet kemeri kullanımının önemine dikkat çekiyor. Kabin memurlarının uyarılarına ve yapılan anonslara rağmen birçok kişinin uzun yolculuklarda emniyet kemerini takmadığını belirten firma yetkilileri, herkesin öncelikle kendi can güvenliğini sağlaması gerektiğini vurguluyor. Emniyet kemeri konusunda son derece hassas olduklarını ve arızalı koltukları satışa kapattıklarını da belirten yetkililer, emniyet kemerinin hayat kurtardığını bir kez daha hatırlatarak yolculardan duyarlı olmalarını istiyor.

“Eskişehir Şehirlerarası Otogarı’nda görevli bir otobüs firmasının vardiya amiri olan Gökhan Güldaş, bütün otobüslerde emniyet kemerinin takılması konusunda gerekli uyarıların ve ikazların yapıldığını söylüyor. Daha önce de otobüslerde zorunlu emniyet kemeri kuralı uygulamasından önce tüm araçlardaki koltuklara emniyet kemeri görselleri yapıştırıldığını belirten Güldaş, “Bazı ikramlarda emniyet kemeri konusunda yolcularımızın dikkatini çekme amacıyla uyarılar yer alıyor. Otobüsümüz her durakta hareket etmeden önce emniyet kemeri konusunda özen gösteriyoruz. Bunun için senelerdir aynı şekilde devam ediyoruz. Elbette kazalar olduğunda önlem almak da görevimizdir. Otobüs hareket ettikten sonra kabin memurları da araç içinde ikazlar yapıyor. Vatandaşlardan bu konuda daha dikkatli ve sorumlu olmalarını bekliyoruz” diyor.

“Emniyet kemerinin takılması ölüm ve yaralanmaların azalması için önemli”

Güldaş, vatandaşların uyarılara uymasını ve şehirler arası otobüsler, ticari ya da özel araç olsun tüm taşıtlarda emniyet kemerlerini takmasını istiyor. “Emniyet kemerinin takılmaması, özellikle otobüs kazalarında büyük bir risk oluşturabilir. Hiçbir kaza olmasını istemeyiz tabii ki. Fakat emniyet kemerinin kullanımı hayat kurtarır. Otobüs kazalarında büyük tip araçlarda emniyet kemeri takmanın çok faktörlü olduğunu söyleyebiliriz. Emniyet kemeri takılması, yaralanmaların ve ölümlerin azalması açısından oldukça yardımcı olur. Emniyet kemerinin takılmasıyla yaralanmaların azalacağını ve ölümlü kazaların önlenebileceğini biliyoruz. Bu nedenle yolcularımızdan emniyet kemerlerini takmalarını istiyoruz. Vatandaşlar öncelikle kendi güvenliklerini sağlamalıdır. Tüm araçlarda bu kurallara uyulmasını bekliyoruz” şeklinde konuşuyor.

Pazaryeri’nde çiftçilere tarımsal desteklemeler anlatıldı

Sıradaki haber:

Pazaryeri’nde çiftçilere tarımsal desteklemeler anlatıldı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.