h Dolar 34,2964 % 0.1
h Euro 37,0291 % 0.1
h Sterlin 44,4490 % -0.1
h Altın (Gr) 2.995,06 %-1,07
h BIST100 8.718,87 %-1,35
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Armutçuk’taki madencilerle buluşan Mutlu, işçilerle bir araya geldi

Armutçuk’taki madencilerle buluşan Mutlu, işçilerle bir araya geldi

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışan maden işçilerini ziyaret eden GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, yeni başlayan işçilere eğitim verildiğini ve iş sağlığı konularında bilgilendirme yapıldığını söyledi. Yeni başlayan 1014 madencinin işe dağıtıldığını ve yeraltında çalışmadan önce eğitim aldıklarını belirten Mutlu, işçilere kazasız emeklilikler diledi. Ayrıca, sendikanın tarihi mücadelelere her zaman hazır olduğunu ve eğitimlerin önemli olduğunu vurguladı.

GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğü’ndeki maden işçilerine ziyaret gerçekleştirerek bilgilendirme konuşması yaptı. TTK’ya yeni başlayan 2 bin pano ayak üretim işçisinden işlemleri tamamlanan 1014 madencinin müesseselere yerleştirilmesi başlamıştır. İlk olarak 373 maden işçisi kurumlara yerleştirilerek işe başladı. Yeni işçiler, yeraltında yapacakları çalışmalardan önce, malzeme kullanımı, iş sağlığı ve güvenliği gibi konularla ilgili eğitim aldı. GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Armutçuk Şube Başkanı Şanver Turan, yönetim kurulu ve Armutçuk Amelebirliği yöneticileriyle birlikte müessedede çalışan maden işçilerini ve eğitim alan yeni madencileri ziyaret etti.
Mutlu, yeni işçilere hayırlı olsun dileklerinde bulunarak tüm madencilere kazasız emeklilikler diledi. Mutlu, eğitimin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Aramıza yeni katılan tüm madenci kardeşlerimize hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Genel Başkanımız Hakan Yeşil ve yönetim kurulu üyelerimizin sizlere selam ve sevgilerini iletiyorum. Sendikamız gibi gurur duyulan bir tarihe sahip bir ailenin üyesi olarak bundan sonra yapacağınız mücadelelerde sendikanızın yönünde ve istikametinde her türlü mücadeleye hazır olmalısınız. Artık biz meslektaşız. Size verilen eğitimler çok önemlidir. Yeraltında nasıl davranmanız gerektiği, maske ve solunum cihazlarının kullanımı ile iş sağlığı ve güvenliği konusunda önemli eğitimler alacaksınız. Verilen eğitimleri iyi öğrenip, yeraltında tam olarak uygulamanız çok önemlidir. Amirlerinizin ve şeflerinizin uyarı ve tecrübelerinden faydalanın. Ailemize hoş geldiniz.”

Başkan Alan, Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırımcılarla buluştu.

Sıradaki haber:

Başkan Alan, Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırımcılarla buluştu.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.