h Dolar 34,2871 % 0.15
h Euro 37,2233 % 0.15
h Sterlin 44,6081 % 0.18
h Altın (Gr) 3.009,47 %-0,07
h BIST100 8.796,28 %-0,86
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Atılmış bakırlarla hayata yeniden katılım sağlayan terapi yöntemi dikkat çekiyor

Atılmış bakırlarla hayata yeniden katılım sağlayan terapi yöntemi dikkat çekiyor

Sivas El Sanatları Eğitim Merkezi'nde bulunan bakır işleme kursunda öğrenciler, unutulan bakırları yenileyerek psikolojik terapi görüyor ve ev ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Çelik kalemlerle işlenen motiflerle ortaya çıkan ürünler, el sanatı severler tarafından beğeniliyor. Eski bakırların yenilenmesi yaklaşık 2 hafta sürerken, fiyatları bin liradan başlayarak 5 bin liraya kadar çıkabiliyor. Bakır işleme işiyle uğraşan öğrenciler ise huzur ve mutluluk buluyorlar.

Sivas El Sanatları Eğitim Merkezi’nde Bakır İşleme Kursu İle Unutulan Bakırlar Yeniden Hayata Dönüyor

Sivas El Sanatları Eğitim Merkezi’nde düzenlenen bakır işleme kursu, evlerde bir kenara atılmış veya unutulmuş bakırları yenilemenin yanı sıra öğrencilere psikolojik terapi imkanı sunuyor. Öğrenciler, el işlerini yaparken hem rahatladıklarını hem de ev ekonomilerine katkıda bulunduklarını ifade ediyor. Kurs sayesinde ortaya çıkan benzersiz motiflerle süslenen bakır ürünler, el sanatları severlerin beğenisini kazanıyor. Unutulan bakırların işlenmesinin ardından ise yüksek fiyatlarla satıldığı görülmekte.

Sivas El Sanatları Eğitim Merkezi usta öğreticilerinden Münevver Arslan, unutulan bakırları yenilediklerini belirterek, “Burada genellikle evlerde unutulan veya bir kenara atılan bakırları işliyoruz. Bu adeta eskileri getirip yenileri götürme kampanyasını andırıyor. Bakırları yenileyerek evlerde parlak bir görünüm kazandırıyoruz. Ayrıca alüminyum malzemeleri de işliyoruz. En önemli malzemelerimiz çelik kalemler, ressam kalemleri diye de adlandırabiliriz. Şablonlar kullanarak bakıra desen kazandırıyoruz ve bunun ardından boyama işlemi gerçekleştiriyoruz. Son olarak ise vernik atıyoruz. Kursa yaklaşık 15 öğrenci katılıyor, büyük bir kısmı emeklilerden oluşuyor. Evde sıkılan veya psikolojik sorunları olan kişiler buraya gelerek hem terapi oluyorlar hem de el becerilerini geliştirerek ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. Bakırın işlenme süresi kişiden kişiye değişir. Ortalama olarak bir bakır ürünün tamamlanması 2 hafta sürebilir. Örneğin, eski bir çaydanlığın yenilenmesi 2 hafta kadar sürüyor ve bu ürünlerin fiyatı 2.700 TL’ye kadar çıkabiliyor. Kazanlarda ise fiyatlar 5.000 TL’yi bulabiliyor. Eski ve unutulmuş bakırların yenilenmesi içinse fiyatlar bin TL’den başlıyor ve desen ve boyutuna göre değişiklik gösterebiliyor” dedi.

Bakır işleme sırasında mutlu ve huzurlu olduğunu dile getiren kursiyer Mustafa Şenol ise emekli olduktan sonra vakit geçirmek için bir uğraş aradığını söyledi. Arkadaşlarından gelen tavsiyeler üzerine bu kursa katıldığını belirten Şenol, “Yaklaşık 5 aydır burada bakır işliyorum. Göz alıcı desenlerle süslenen saatler, çaydanlıklar gibi ürünler yapıyorum. Hat sanatını da kullanıyoruz ağırlıklı olarak. Burada yaklaşık 4 saat geçiriyoruz ve bakır işleme yaparken dinleniyor, huzurlu oluyorum. Emekli olan herkese bu uğraşı tavsiye ediyorum” diye konuştu.

{“title”: “Sivas El Sanatları Eğitim Merkezi’nde Unutulan Bakırlar Yeniden Hayata Dönüyor”,

“content”: “Sivas El Sanatları Eğitim Merkezi’nde düzenlenen bakır işleme kursu, evlerde bir kenara atılmış veya unutulmuş bakırları yenilemenin yanı sıra öğrencilere psikolojik terapi imkanı sunuyor. Öğrenciler, el işlerini yaparken hem rahatladıklarını hem de ev ekonomilerine katkıda bulunduklarını ifade ediyor. Kurs sayesinde ortaya çıkan benzersiz motiflerle süslenen bakır ürünler, el sanatları severlerin beğenisini kazanıyor. Unutulan bakırların işlenmesinin ardından ise yüksek fiyatlarla satıldığı görülmekte.nnSivas El Sanatları Eğitim Merkezi usta öğreticilerinden Münevver Arslan, unutulan bakırları yenilediklerini belirterek, “Burada genellikle evlerde unutulan veya bir kenara atılan bakırları işliyoruz. Bu adeta eskileri getirip yenileri götürme kampanyasını andırıyor. Bakırları yenileyerek evlerde parlak bir görünüm kazandırıyoruz. Ayrıca alüminyum malzemeleri de işliyoruz. En önemli malzemelerimiz çelik kalemler, ressam kalemleri diye de adlandırabiliriz. Şablonlar kullanarak bakıra desen kazandırıyoruz ve bunun ardından boyama işlemi gerçekleştiriyoruz. Son olarak ise vernik atıyoruz. Kursa yaklaşık 15 öğrenci katılıyor, büyük bir kısmı emeklilerden oluşuyor. Evde sıkılan veya psikolojik sorunları olan kişiler buraya gelerek hem terapi oluyorlar hem de el becerilerini geliştirerek ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. Bakırın işlenme süresi kişiden kişiye değişir. Ortalama olarak bir bakır ürünün tamamlanması 2 hafta sürebilir. Örneğin, eski bir çaydanlığın yenilenmesi 2 hafta kadar sürüyor ve bu ürünlerin fiyatı 2.700 TL’ye kadar çıkabiliyor. Kazanlarda ise fiyatlar 5.000 TL’yi bulabiliyor. Eski ve unutulmuş bakırların yenilenmesi içinse fiyatlar bin TL’den başlıyor ve desen ve boyutuna göre değişiklik gösterebiliyor” dedi.nnBakır işleme sırasında mutlu ve huzurlu olduğunu dile getiren kursiyer Mustafa Şenol ise emekli olduktan sonra vakit geçirmek için bir uğraş aradığını söyledi. Arkadaşlarından gelen tavsiyeler üzerine bu kursa katıldığını belirten Şenol, “Yaklaşık 5 aydır burada bakır işliyorum. Göz alıcı desenlerle süslenen saatler, çaydanlıklar gibi ürünler yapıyorum. Hat sanatını da kullanıyoruz ağırlıklı olarak. Burada yaklaşık 4 saat geçiriyoruz ve bakır işleme yaparken dinleniyor, huzurlu oluyorum. Emekli olan herkese bu uğraşı tavsiye ediyorum” diye konuştu.”}

Fatih Terim Fonu davasının ikinci duruşması gerçekleşiyor

Sıradaki haber:

Fatih Terim Fonu davasının ikinci duruşması gerçekleşiyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.