h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Atölyesinde yaptığı ahşap ürünleri satıp köyünün ihtiyaçlarını karşılıyor

Atölyesinde yaptığı ahşap ürünleri satıp köyünün ihtiyaçlarını karşılıyor

73 yaşındaki emekli Halil Ceylan, Sandıklı ilçesinde yaşadığı evinin alt katında ahşap oyuncak ve süs eşyaları yaparak köyünün ihtiyaçlarını karşılamak için satıyor. Ceylan, 2023 yılında 65 bin TL'yi aşan bir geliri köyünün camisi ve diğer eksikleri için harcamış. Köy Muhtarı da Ceylan'ın duyarlı davranışından ötürü teşekkür ediyor ve onu örnek gösteriyor.

73 yaşındaki Halil Ceylan, yurt dışında çeşitli ülkelerde harita teknikeri olarak çalıştıktan sonra emekli olmuş ve memleketi olan Sandıklı ilçesine geri dönmüştür. Kendi evinin alt katını atölyeye çeviren Ceylan, burada ahşap oyuncak ve süs eşyaları yaparak internet üzerinden satışa sunmaktadır. Elde ettiği geliri ise köyün ihtiyaçları için harcamaktadır. Ceylan, 2023 yılında toplamda 65.000 TL’ye yakın bir yardım yaparak köyüne destek olmuştur.

Halil Ceylan, yaptığı bu örnek davranışıyla ilgili olarak şunları söylemiştir: “Çocukken bir arkadaşımın babası ağaçtan oyuncak saban yapmıştı ve onunla oynuyordu. Ben de neden kendi oyuncak sabanım yok diye düşündüm ve merak etmeye başladım. Ağaç yontmayı öğrenirken arabanın tekerleğini yapmak en çok merak ettiğim şeydi. Tahta keserek saban, tırmık gibi aletler yapmaya başladım. Yurt dışında da bu işi yapmıştım, Türkmenistan, Arabistan ve Libya’da. Ahşap kavak ağacı kullanıyorum çünkü Kanada kavağı dışında başka bir malzeme bulunmuyor. Ürettiğim ürünleri internet üzerinden satıyorum, ayrıca gelip bizzat almak isteyenler de oluyor. Buradan elde ettiğim gelirle köyümüzün camisinin kömürünü alıyorum. Köyün ihtiyaçları ne ise onları karşılamaya çalışıyorum. Yol eksikse yolunu, caminin tuğlası eksikse onu yapmaya çalışıyorum. Köy muhtarının da söylediği gibi, destekleri hesaplarsak bugüne kadar 65.000 TL’nin üzerinde yardımda bulunmuşum.”

Köy Muhtarı Ercan Yeşilyurt ise Halil Ceylan’a teşekkür ederek, onun davranışının herkese örnek olabileceğini belirtmiştir. Yeşilyurt ayrıca, “Halil amcamız internetten sattığı süs eşyalarından kazandığı gelirle camimiz, okulumuz ve diğer eksiklerimiz için 65.000 TL’nin üzerinde yardımda bulundu. Köyümüz adeta bir sanayi sitesi gibidir, her tamirat malzemesini kendisinde bulundurur. Bir malzeme eksik olduğunda köy halkı ondan alır ve o da yardım sağlar” şeklinde konuşmuştur.

Ur-Ge Projesi İhtiyaç Analizi Çalışmaları Sonlandırılıyor

Sıradaki haber:

Ur-Ge Projesi İhtiyaç Analizi Çalışmaları Sonlandırılıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.