h Dolar 34,0956 % 0.17
h Euro 38,0820 % 0.17
h Sterlin 45,3352 % -0.02
h Altın (Gr) 2.832,82 %0,14
h BIST100 9.975,61 %2,06
a

“Eşiyle yaşadığı problemler nedeniyle Avusturya’da tutuklanan oğlundan 1 aydır, torunlarından ise 6 aydır haber alamayan çift, yardım talebinde bulunmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a başvurdu.
Kastamonu’da 2018 yılında bir yakınlarının düğününe katılan Hamza Yünlü ve Zeynep Yünlü, bu olaydan sonra tanıştı ve birlikte olmaya başladı. Zeynep Yünlü, Avusturya’da yaşayan ve işleri sebebiyle dönmek isteyen eşi Hamza Yünlü’yü ikna ederek birlikte Avusturya’ya taşındı. Ancak çift arasında anlaşmazlık yaşandı ve Zeynep Yünlü, eşinden uzaklaştırma kararı aldırarak onun tutuklanmasını sağladı. Yaklaşık 6 aydır cezaevinde olan Hamza Yünlü ile 4 yaşındaki torunları Esma Yünlü’den haber alamayan Sakine Yünlü ve İlhan Yünlü, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Fidan’a yardım çağrısı yaparak endişelerini dile getirdi.
Sakine ve İlhan Yünlü, torunlarından 6 aydır, oğlundan da son bir aydır haber alamadıklarını ve endişe içinde olduklarını belirtti.
‘Oğlum ve torunumdan haber alamıyorum’
Oğlu için bir şey yapamadığını dile getiren Sakine Yünlü, “Oğlum, yabancı bir kadınla tanıştı. Gelinimiz Türkiye’ye kaçtı ve daha sonra Avusturya’ya geri döndü. Oğlumu da yanına alarak beni mağdur etti. Oğlum ve torunumdan haber alamıyorum. İkisini de çok özledim. Yaklaşık 6-7 aydır torunumu göremiyorum, sesini dahi duyamıyorum. Oğlumu da son bir aydır görmüyorum, sesini dahi duyamıyorum. Cumhurbaşkanımızdan ve Dışişleri Bakanımızdan yardım istiyorum. Oğlumun Türkiye’ye getirilmesini istiyorum. Çünkü hem maddi hem de manevi olarak çok zorluk çekiyoruz. Torunumu bana göstermiyorlar ve bu beni çok üzüyor. İkisinden de ayrı kalmak çok zor. Elimizden bir şey gelmiyor. Maddi olarak da çok zor durumdayız. Maaşımız yetmiyor. Avukatımız yabancı olduğu için iletişim kuramıyoruz. Çok zor ve mağdur durumdayız” dedi.
‘Torunumuzdan hiç haber alamıyoruz’
Baba İlhan Yünlü ise, “Torunumuzu da alıp gitti. Gelinimizle tekrar iletişim kuramadık, ona ulaşamadık. Gelinimiz, oğlumla görüşüp onu kandırarak yanına aldı. Ancak bir süre sonra aralarında anlaşmazlıklar çıktı. Sonunda öğrendik ki gelinimiz, oğlumdan şikayetçi olmuş ve uzaklaştırma kararı almış. Çeşitli iftiralarda bulunarak sonunda oğlumu cezaevine attırdığının farkına vardık. ‘Beni dövdü, bana küfür etti’ gibi çeşitli yalanlar söyledi. Oğlum şu anda cezaevinde. 6 aydır orada olduğunu öğrendik. Bir aydır da oğlumdan hiç haber alamıyorum. Ailemizle iletişim kuramıyoruz, torunumuza hiç ulaşamıyoruz. Torunumuzun hayatından da endişeliyiz. Cumhurbaşkanımız ve Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan’dan yardım talep ediyorum, sesimizi duysunlar” şeklinde konuştu.
‘Torunuma ulaşmak ve haber almak istiyorum’
İlhan Yünlü, oğlunun cezaevindeki masraflarını karşılayamadıklarını belirterek, “Torunumu görmek ve ondan haber almak istiyorum. Oğlum eğer imkanı varsa Türkiye’ye getirilip burada cezasını çeksin istiyorum. Çünkü Avusturya’daki maddi sıkıntılarla baş edemiyoruz. Maaşımla oğlumun masraflarını karşılayamıyorum. Oğlumun cezaevinde 400 euro masrafı olduğunu söylüyorlar. Ben bu masrafı karşılayamam, maddi sıkıntı yaşıyoruz. Bu yüzden oğlumun Türkiye’ye getirilmesini talep ediyorum” dedi.
(Vİ-MK-“))

Çok sayıda suç kaydı bulunan kadın hırsızlar yakalandı

Sıradaki haber:

Çok sayıda suç kaydı bulunan kadın hırsızlar yakalandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.