h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Avusturya’da tutuklanan aile, oğulları ve torunlarından haber alamıyor

Avusturya’da tutuklanan aile, oğulları ve torunlarından haber alamıyor

Kastamonu'da yaşayan Sakine ve İlhan Yünlü çifti, Avusturya'da tutuklanan oğulları ile 6 aydır haberleşemediklerini, aynı zamanda torunlarından da 1 aydır hiçbir şekilde haber alamadıklarını dile getirdi. Gelinin geliniyle ve eşleriyle anlaşmazlıklar yaşaması sonucu oğullarının tutuklandığını söyleyen çift, torunlarının da hayatından endişe ettiklerini belirtti. Aile, oğullarının Türkiye'ye getirilmesini ve torunlarıyla haberleşmeyi istediklerini ifade etti.

Kastamonu’da yaşayan Sakine Yünlü ve İlhan Yünlü çifti, Avusturya’da tutuklanan oğulları ve torunlarıyla iletişim kuramadıklarını belirtti. 2018 yılında evlenen ve bir çocukları olan Hamza ve Z. Yünlü çifti, bir süre sonra ailelerin yanına döndü. Ancak çift arasında yaşanan anlaşmazlık sonucunda Hamza Yünlü tutuklandı. Sakine ve İlhan Yünlü çifti, torunlarından 6 aydır, oğullarından ise bir aydır haber alamadıklarını ve endişe duyduklarını ifade etti.

Sakine Yünlü, “Oğlum başka bir ülkeden bir kızla tanıştı. Gelinimiz, Türkiye’ye kaçtı ve ardından tekrar Avusturya’ya döndü. Oğlumu da alıp dış ülkeye götürdü. Bizleri çok mağdur etti. Oğlum ve torunumdan haber alamıyorum. Sadece onları özledim. Torunumun yüzünü 6-7 aydır görmüyorum, sesini bile duymuyorum. Oğlumu da son bir aydır göremiyorum, sesini bile duymuyorum” dedi.

Baba İlhan Yünlü ise, “Gelinimizle bir daha iletişim kuramadık, ona ulaşamadık. Gelinimiz, oğlumla görüştü ve onu da beraberinde götürdü. Ancak bir süre sonra oğlumla Avusturya’da anlaşmazlık yaşadı. Sonunda oğlum hakkında iftiralar atarak onu cezaevine attırdığını öğrendik. Oğlum şu anda cezaevinde. 6 aydır cezaevinde olduğunu öğrendik ve son bir aydır da hiç haber alamıyoruz. Telefon numaralarımız engellendi, torunumuza hiçbir şekilde ulaşamıyoruz. Torunumun yaşamından da endişe duyuyoruz” şeklinde konuştu.

İlhan Yünlü, oğlunun cezaevindeki masraflarını karşılayamadıklarını ve torununa ulaşmak istediklerini belirtti. Ayrıca oğlunun Türkiye’ye getirilip burada cezasını çekmesini istediklerini ifade eden Yünlü, “Avusturya’daki maddi ihtiyaçlara yetişemiyoruz. Oğlumun cezaevinde 400 euro masrafı olduğunu söylüyorlar. Bu masrafları karşılayamıyorum” dedi.

Çınar ekibi köyleri ziyaret ederek talepleri dinliyor

Sıradaki haber:

Çınar ekibi köyleri ziyaret ederek talepleri dinliyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.