h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Aydın Ilıcabaşı’nda evler sular altında kaldı, vatandaşlar acil yardım bekliyor

Aydın Ilıcabaşı’nda evler sular altında kaldı, vatandaşlar acil yardım bekliyor

Aydın'ın Efeler ilçesindeki sağanak yağış nedeniyle Ilıcabaşı Mahallesi'nde evler su altında kaldı. Su birikintileri nedeniyle sokaklar göle döndü ve mazgallardan suyun tahliyesi yetersiz kaldı. Mahalle sakinleri, suyu tahliye etmek için çaba sarf ederken, yetkililerden yardım talep etti. Evlerini su basan vatandaşlar, her yıl aynı sorunu yaşadıklarını ve önlem alınmasını istediklerini belirtti. Su baskınları nedeniyle bazı aileler evlerinden çıkmak zorunda kaldı ve yardım bekliyorlar.

Aydın’ın Efeler ilçesinde meydana gelen sağanak yağışlar sonucunda sokaklar göle döndü ve Ilıcabaşı Mahallesi’nde bazı evler sular altında kaldı.

Aydın genelinde etkili olan sağanak yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. Yağmur, gün boyunca şiddetini arttırarak devam etti ve bazı sokaklarda su birikintileri oluştu. Merkez ilçe olan Efeler’in Ilıcabaşı Mahallesi’nde ise sokaklar adeta göle döndü. Mazgallardan suyun tahliyesi yetersiz kalırken, bazı evler de su altında kaldı. Mahalle sakinleri, ellerindeki kovalarla, evlerinin içinde ve bahçelerinde biriken suları tahliye etmeye çalıştı ve yetkililerden yardım talep etti.

Evini su basan mahalle sakinlerinden Şükrü Can Umurhan, her yıl aynı durumu yaşadıklarını belirterek, “Bu bölge her sene böyle oluyor. Şikayetçiyiz. Her sene yağmur yağdığında evlerimize su basıyor. Buna engel olacak bir önlem alınmasını istiyoruz” dedi.

Abdullah Uyanık ise çocuklarıyla birlikte dışarda kaldıklarını ve evlerinin tamamen sular altında kaldığını belirtti. Eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini söyleyen Uyanık, “Komşularımız şimdilik bize evlerini açtı ama burada uzun süre kalamayız. Evimizi eski haline getirmek için yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Telefon dolandırıcılarına yönelik operasyon: 41 şüpheli, 5 milyonluk vurgunla yakalandı

Sıradaki haber:

Telefon dolandırıcılarına yönelik operasyon: 41 şüpheli, 5 milyonluk vurgunla yakalandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.