h Dolar 34,2411 % -0.12
h Euro 37,0790 % -0.12
h Sterlin 44,4998 % 0.42
h Altın (Gr) 3.011,18 %0,63
h BIST100 8.856,19 %1,62
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Ayvalık’ta meydana gelen sel felaketi, havadan çekilen dron görüntüleriyle tespit edildi

Ayvalık’ta meydana gelen sel felaketi, havadan çekilen dron görüntüleriyle tespit edildi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesi, Meteorolojinin “Turuncu alarm” verdiği 7 kentten biri olarak kuvvetli yağışların etkisi altına girdi. Su baskınları nedeniyle Ayvalık ilçesinde yaşanan durum, dron kamerasıyla havadan görüntülendi.

Yapılan bilgilendirmelere göre, Ayvalık’ta metrekareye yaklaşık 70 kilogram yağış düştü ve birçok apartmanın bodrum katı suyla dolmuş durumda. Yoğun yağışlar, Çanakkale ile İzmir’i birbirine bağlayan E-87 karayolunda bulunan Nikita Deresi’nin taşmasına neden oldu ve yol araç trafiğine kapanmış durumda.

Kuvvetli yağışlar nedeniyle ekili tarım alanları da sular altında kalmıştır. Ayvalık’ın en büyük mahallelerinden biri olan 150 Evler sınırlarında bulunan Eski Garaj’da bulunan iş yerleri de suyla dolmuştur. Ayvalık Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, olay yerinde hummalı bir çalışma yürütmektedir. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin de sahada bulunarak çalışmaları yerinde incelemiş ve ekiplere talimatlar vermiştir. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri de çalışmalara aralıksız bir şekilde devam etmektedir.

Yaşanan su baskınları, dron kamerasıyla havadan görüntülenmiştir. Bölgede su tahliyesi ve hasar tespit çalışmaları aralıksız bir şekilde sürdürülmektedir.

Kestiği ağacın altında ezilerek yaşamını yitirdi

Sıradaki haber:

Kestiği ağacın altında ezilerek yaşamını yitirdi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.