h Dolar 34,1182 % 0.29
h Euro 38,0540 % 0.29
h Sterlin 45,3216 % 0.02
h Altın (Gr) 2.869,05 %1,42
h BIST100 9.920,76 %-0,55
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Babacan’ın Diyarbakır ziyaretinde gazeteciye yapılan saldırı

Babacan’ın Diyarbakır ziyaretinde gazeteciye yapılan saldırı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Diyarbakır programı sırasında bir gazeteci sözlü ve fiziksel saldırıya uğradı. Saldırıya uğrayan Rudaw TV Diyarbakır Temsilcisi, saldırganın Kürtçe konuşulamayacağı şeklinde sözler sarf ettiğini belirtti. Olaya müdahale eden vatandaşlar ve diğer gazeteciler saldırıyı engelledi. Polis ekipleri şüpheliyi gözaltına aldı. Ali Babacan ise olayı kınayarak, özgür basının önemini vurguladı ve kutuplaşmanın son bulmasını diledi. Saldırıya uğrayan gazeteci de basın mensuplarına yapılan saldırıyı kabul edilemez olarak nitelendirdi ve saldırganın arkasındaki gücü merak ettiğini belirtti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a Diyarbakır’da Saldırı: Gazeteci Şiddete Maruz Kaldı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Diyarbakır programı sırasında, bir gazeteci sözlü ve fiziki saldırıya uğradı. Olay, Merkez Sur ilçesindeki Ulu Cami’de meydana geldi. Rudaw Tv Diyarbakır Temsilcisi Maşallah Dekak, Ali Babacan’ın programını takip etmek için camiye gelmişti. Kürtçe bir anons yapmak üzereyken, bir şahıs tarafından önce sözlü, ardından fiziki olarak saldırıya uğradı. Çevredeki vatandaşlar ve diğer gazetecilerin müdahalesiyle saldırgan uzaklaştırıldı ve polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Cami çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Ali Babacan, Türkiye’de özgür basını savunduklarını ve özgür basının hayat kurtardığını belirtti. Olay hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını dile getiren Babacan, “Olanlardan haberdar olmamakla birlikte geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi. Ayrıca, ülkedeki gerginliklerin ve kutuplaşmanın bir an önce son bulmasını arzu ettiklerini ve seçimlere giderken toplumun hassasiyetinin istismar edilebildiğini ifade etti.

Saldırıya maruz kalan Rudaw Tv Diyarbakır Temsilcisi Maşallah Dekak ise, Ali Babacan’ı takip etmek için camiye geldiklerini söyledi. Cuma namazının ardından Babacan’ın açıklama yapmasını beklediklerini anlatan Dekak, Babacan’ın camiden çıkmadan önce bir kişinin parmak sallayarak kendilerine yaklaştığını ve “Burası Türkiye Cumhuriyeti toprakları, burada Kürtçe konuşamazsınız” gibi sözler sarf ettiğini belirtti. Dekak, saldırının provokatif bir eylem olduğunu düşündüğünü ve bilinçli bir şekilde basın mensuplarına saldırıldığını ifade etti. Basın mensuplarına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Dekak, saldırıyı kınadığını ve şikayetçi olacaklarını söyledi. Ayrıca saldırının arkasında kimin olduğunu merak ettiğini dile getirdi. (Vakit.com.tr)

Çatıdan düşen buz kütlesi bir kişiyi yaraladı

Sıradaki haber:

Çatıdan düşen buz kütlesi bir kişiyi yaraladı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.