h Dolar 34,2448 % -0.1
h Euro 37,0837 % -0.1
h Sterlin 44,5090 % 0.44
h Altın (Gr) 3.013,31 %0,70
h BIST100 8.859,30 %1,66
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Bakan Yerlikaya: “Nitelikli dolandırıcılara karşı başlatılan ‘Sibergöz-15’ operasyonlarında 51 şüpheli yakalandı”

Bakan Yerlikaya: “Nitelikli dolandırıcılara karşı başlatılan ‘Sibergöz-15’ operasyonlarında 51 şüpheli yakalandı”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Sibergöz-15" operasyonu kapsamında kamu görevlisi, banka ya da kredi kurumu çalışanı gibi tanınan nitelikli dolandırıcılara yönelik yapılan çalışmalarda 52 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Yapılan araştırmalar sonucunda dolandırıcılık yapan şahısların vatandaşları aldatıcı bilgilerle kandırdığı ve 69 farklı durumda 5 milyon 885 bin TL'lik mağduriyete neden olduğu belirlendi. Operasyon neticesinde 51 şüphelinin yakalandığı ve bir adet ruhsatsız tabanca ile dijital materyallere el konulduğu bildirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ‘Sibergöz-15’ adlı operasyonlar kapsamında kamu görevlisi, banka ya da kredi çalışanı gibi kendilerini tanıtıp dolandırıcılık yapan nitelikli suçlulara karşı 52 kişinin yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından İstanbul merkezli olarak gerçekleştirilen ‘Sibergöz-15’ operasyonları sonucunda 51 şüphelinin gözaltına alındığını belirtti. Bakan Yerlikaya, bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanlara kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini ifade etti. Aşağıdaki sözleri ekledi:

“İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalar neticesinde, şüpheli kişilerin organize bir şekilde nitelikli dolandırıcılık eylemlerinde bulunduğu belirlendi. Kendilerini kamu görevlisi, banka ya da kredi kurumu çalışanı gibi tanıtıp vatandaşları arayarak, dolandırıcılar yalan bilgilerle mağdurları kandırıp ‘hesaplarına dolandırıcılık paraları geldiği, şüpheli işlemler gerçekleştiği, hatta yanlışlıkla başkaları tarafından para gönderildiği’ gibi aldatıcı ifadelerle ikna ettiler. Ayrıca, sahte sitelere (phishing) yönlendirerek 69 ayrı eylemde toplamda 5 milyon 885 bin TL tutarında vatandaşları mağdur etmeyi başardılar. Operasyon kapsamında 51 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise 1 adet ruhsatsız tabanca ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.”

Otomobil kazasında hayatını kaybeden sürücünün hikayesi

Sıradaki haber:

Otomobil kazasında hayatını kaybeden sürücünün hikayesi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.