h Dolar 34,2134 % 0.24
h Euro 37,1208 % 0.24
h Sterlin 44,6482 % 0.38
h Altın (Gr) 2.978,89 %0,85
h BIST100 9.002,34 %0,52
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Belçika’da kar yağışı etkili oldu: Havayolu seferleri durduruldu

Belçika’da kar yağışı etkili oldu: Havayolu seferleri durduruldu

Belçika'da yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklar nedeniyle tren seferleri askıya alındı, uçuşlarda ise rötar yaşandı. Kar yağışı, ülkede ulaşım ve kamu hizmetlerinde kesintilere yol açtı. Güney kesimlerde bazı yollar kapandı, alışveriş merkezleri ve iş yerleri kapatıldı. Brüksel'deki havaalanında uçuşlar bir süre yapılamadı. Soğuk hava dalgasının hafta başına kadar devam etmesi bekleniyor.

Belçika’da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle tren seferleri iptal edildi ve uçuşlar rötar yaşadı.

Belçika’da son iki gündür devam eden yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklar hayatı olumsuz etkiledi. Fransa’dan gelen soğuk hava dalgası nedeniyle hava durumu servisi alarm seviyesini sarıya yükseltti. Halk, zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaları konusunda uyarıldı ve trafikte dikkatli olmaları gerektiği belirtildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle tren seferleri durdurulurken, birçok okul tatil edildi ve üniversite sınavları ertelendi.

Ülkenin güney kesimlerinde etkili olan kar yağışı, Liege, Namur ve Hainaut gibi bölgelerde ulaşım ve kamu hizmetlerinde aksamalara sebep oldu. Bu bölgelerde birçok alışveriş merkezi ve iş yeri kapandı. Ana yolların karla kaplandığı bölgelerde yoğun temizleme ve tuzlama çalışmaları yapılmaktadır. Kar yağışı birçok bölgede durdu, ancak soğuk hava ve yoğun sis hala etkisini sürdürmektedir.

Başkent Brüksel’deki Zaventem Uluslararası Havalimanı’nda yoğun kar yağışı nedeniyle bir süre uçuşlar yapılamadı. Uçakların kalkış yapamaması ve uzun süren rötarlar nedeniyle bazı yolcular havaalanında beklemek zorunda kaldı. Ancak daha sonra uçuşlar tekrar başladı.

Belçika’yı etkisi altına alan soğuk hava dalgasının hafta başına kadar devam etmesi bekleniyor. Kar yağışının tekrar olası olmadığı ülkede, yeni haftanın başlangıcıyla birlikte sıcaklık değerlerinin eksi 0-5 derece arasında olması ve yağışların etkili olması tahmin edilmektedir.

Kırklareli’de 79 kaçak göçmen yakalandı

Sıradaki haber:

Kırklareli’de 79 kaçak göçmen yakalandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.