h Dolar 34,2906 % 0.16
h Euro 37,0922 % 0.16
h Sterlin 44,6008 % -0.04
h Altın (Gr) 3.028,62 %0,57
h BIST100 8.908,47 %0,40
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Belediye çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi

Belediye çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi

Küçükçekmece Belediyesi, personeline yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi düzenledi. Dört gün süren eğitimde iş güvenliği, iş kazaları ve yasal haklar gibi konular ele alındı. Başarılı olan personellere sertifika verildi. Eğitimde, devlete, işverene ve çalışanlara sorumluluklar düştüğü vurgulandı. Eğitimin amacı, iş kazalarını azaltmak ve önlem almak için personelin bilgilendirilmesi olarak belirtildi.

Küçükçekmece Belediyesi, personellere İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi verdi. Dört gün süren eğitimde C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanları Burcu Bayraktar ve Halil Gümüş, çalışanlara önemli uyarılarda bulundu. Eğitimin sonunda yapılan sınavı başarıyla geçen personeller, İş Sağlığı ve Güvenliği sertifikası almaya hak kazandı.

Küçükçekmece Belediyesi A.Ş. (KİTAŞ) tarafından Belediye Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen eğitimde, iş güvenliği ve iş sağlığı, iş kazaları ve nedenleri hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. Ayrıca, eğitim kapsamında 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu doğrultusunda çalışma mevzuatı, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, meslek hastalıkları, ilkyardım ve risk faktörleri gibi konular ele alındı.

“Devlet, işveren ve çalışanların sorumlulukları bulunuyor”

Eğitimin temel amacının, personelin bilgilendirilmesi sonucunda iş kazalarının azaltılması ve önlenmesi olduğunu belirten İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Burcu Bayraktar, “İş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve olası iş kazalarına karşı önlem alınmasında devlete, işverene ve çalışanlara bazı sorumluluklar düşmektedir. Devlet yasalar çıkaracak, denetleyecek ve gerekli alt yapıyı oluşturacak, işveren ise devletin çıkardığı yasalara uyacak ve güvenlik konularında gereken önlemleri alacaktır. Çalışanlar ise iş güvenliği kurallarına ve talimatlarına uygun şekilde çalışacaklardır” şeklinde konuştu.

Erzurum’da yapılan bir uyuşturucu operasyonunda, uyuşturucunun cips paketi içerisinde ele geçirildiği ortaya çıktı.

Sıradaki haber:

Erzurum’da yapılan bir uyuşturucu operasyonunda, uyuşturucunun cips paketi içerisinde ele geçirildiği ortaya çıktı.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.