h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Bilecik’te 12 düzensiz göçmen yakalandı

Bilecik’te 12 düzensiz göçmen yakalandı

Bilecik'te bir apartmanda yapılan operasyonda 12 düzensiz göçmen yakalandı. Apartmanın birinci katında bulunan yemekhane bölümünde Türkmenistan ve Afganistan uyruklu göçmenler tespit edildi. Göçmenlerin yasal kalış haklarının olmadığı ve kaçak olarak çalıştıkları belirlendi. Düzensiz göçmenler sınır dışı edilirken, barınma ve iş imkanı sağlayan 3 şüpheli hakkında adli tahkikat başlatıldı.

Bilecik’te bir apartmanın birinci katında apart tarzı yaşam alanları oluşturulan 12 düzensiz göçmen yakalandı. Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü, Gazipaşa Mahallesi’ndeki Dedeoğlu Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı apartmanda kaçak olarak kaldığı bilgisi üzerine operasyon düzenledi. Yapılan kontrollerde, apartmanın birinci katının yemekhane olarak kullanıldığı ve her katta dairelerin odalarının bölümlere ayrılarak apart tarzı yaşam alanları oluşturulduğu tespit edildi. Yemekhane bölümünde yapılan kontrollerde Türkmenistan ve Afganistan uyruklu 12 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenlerin yasal kalış haklarının olmadığı ve kaçak olarak çalıştıkları belirlendi. 12 düzensiz göçmen sınır dışı edildi. Göçmenlere barınma ve iş imkanı sağlayan 3 kişi hakkında ise ‘Göçmen Kaçakçılığı Yapmak’ suçundan adli tahkikat başlatıldı.

TEKNOFEST Bilgilendirme Toplantısı İle İlgili Seminer Gerçekleştirildi

Sıradaki haber:

TEKNOFEST Bilgilendirme Toplantısı İle İlgili Seminer Gerçekleştirildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.