h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a

Bingöl’de bir sanayi sitesinde bulunan bir lokantada meydana gelen doğalgaz sızıntısı sonucunda 16 kişi zehirlendi ve 9’u Diyarbakır’daki hastanelere sevk edildi.

Simani Mahallesi’ndeki sanayi sitesindeki bir lokantada meydana gelen doğalgaz kaçağından etkilenen 16 kişi, hemen Bingöl Devlet Hastanesi’ne götürüldü. İlk müdahalelerin ardından 6 kişi daha sonra 3 vatandaş, toplamda 9 kişi Diyarbakır’a sevk edildi.

Vali Ahmet Hamdi Usta, Bingöl Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek İl Sağlık Müdürü ve başhekimden bilgi aldı.

Vali Usta, yaptığı açıklamada, 16 kişinin zehirlendiğini ve 9’unun Diyarbakır’a sevk edildiğini belirtti. Lokantadaki doğalgaz kaçağı nedeniyle yaşanan zehirlenme olayına ilişkin, “Sanayi sitesinde faaliyet gösteren bir işyerinde, doğalgaz kaçağı nedeniyle zehirlenme ihbarı aldık ve hemen hastanemiz harekete geçerek zehirlenen vatandaşlarımızı tedavi altına aldık. Şu ana kadar 16 vaka ile karşılaştık ve bunlardan 6’sını sevk ettik, diğer 3’ünü de sevk edeceğiz. Geriye kalan 7 vatandaşımızın tedavisi ise Bingöl Devlet Hastanesi’nde devam ediyoruz. Toplamda 9 hasta Diyarbakır’a sevk edilecek.” dedi.

Vali Usta, şu ana kadar herhangi bir can kaybının olmadığını vurgulayarak, “Zehirlenme olayından dolayı patlama veya can kaybı yaşanmamış olması bizi mutlu eden bir durumdur. Tedavilerinin devam ederek, can kaybı olmadan bu durumu atlatabileceklerimize inanıyoruz. Hastaları ziyaret ettik, durumları iyi ve moral motivasyonları yerinde. Doktorlarımız ve hemşirelerimiz hastalarımıza yakın ilgi gösteriyorlar. Diyarbakır’dan aldığımız bilgilere göre, tedavileri olumlu bir şekilde sürüyor.” şeklinde konuştu.

Bursa’da jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği “Huzur ve Güven” uygulaması sonucunda 55 aranan kişi yakalandı.

Sıradaki haber:

Bursa’da jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği “Huzur ve Güven” uygulaması sonucunda 55 aranan kişi yakalandı.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.