h Dolar 34,2908 % 0.09
h Euro 37,0037 % 0.09
h Sterlin 44,4915 % -0.04
h Altın (Gr) 3.131,38 %0,12
h BIST100 8.736,74 %-1,15
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Birleşik Noktada Çarpışan İki Yolcu Uçağı Japonya’yı Sarsıyor!

Birleşik Noktada Çarpışan İki Yolcu Uçağı Japonya’yı Sarsıyor!

Japonya'daki New Chitose Havalimanı'nda park halindeki bir uçağa çarpan yolcu uçağında yaralanan olmadığı açıklandı. Kazanın ardından detaylı bir soruşturma başlatıldı. 2 Ocak'ta yaşanan bir başka uçak kazasında ise Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri'ne ait bir uçakla çarpışan Japon Hava Yolları'na ait uçakta 5 kişi hayatını kaybetmişti. Her iki kaza da büyük endişelere neden olmuştu.

Japonya’daki New Chitose Havalimanı’nda bir uçak kazası meydana geldi. Kalkışa hazırlanan bir yolcu uçağı, park halindeki başka bir yolcu uçağına çarptı. İlk raporlara göre, kazada herhangi bir yaralı olmadı.
Japonya, 2 Ocak tarihinde Haneda Havalimanı’nda gerçekleşen ve 5 kişinin ölümüne neden olan bir uçak kazasıyla sarsıldı. Şimdi ise Hokkaido eyaletindeki New Chitose Havalimanı’nda yeni bir uçak kazası yaşandı. Korean Air’e ait bir uçak, park halindeki Cathay Pacific’e ait bir yolcu uçağına çarptı. Kazanın meydana geldiği saat yerel saate göre 17.30’dur. Kazanın olduğu sırada Korean Air uçağında 289 yolcu ve mürettebat bulunurken, Cathay Pacific uçağında herhangi bir yolcu bulunmuyordu. Neyse ki, kaza sonucunda yangın veya patlama meydana gelmedi ve herhangi bir yaralanma rapor edilmedi. Kazayla ilgili detaylı bir soruşturma başlatıldı.
Bugün New Chitose Havalimanı’ndan yapılması planlanan bazı uçuşlar, bölgede devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle iptal edildi.
Hatırlanacağı üzere, Japonya 2 Ocak’ta meydana gelen ve dünya genelinde büyük yankı uyandıran bir uçak kazasıyla sarsılmıştı. New Chitose Havalimanı’ndan Haneda Havalimanı’na gitmekte olan Japon Hava Yolları’na (JAL) ait 516 sefer sayılı Airbus A350 tipi uçak, iniş sırasında Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri’ne (JCG) ait MA-722 tipi uçakla çarpışmıştı. Kazada JCG uçağındaki 5 personel hayatını kaybederken, pilot ağır yaralandı. Alevler içinde kalan JAL uçağındaki 367 yolcu ve 12 mürettebat ise başarılı bir tahliye operasyonuyla kurtarıldı.
Kazanın ardından başlatılan soruşturma sonucunda, JCG uçağının pist izni olmadan havalimanına girdiği ortaya çıkarılmıştı.

Vali Ali Çelik, “Hırsızlık vakalarında önemli bir düşüş yaşandı” açıklamasında bulundu

Sıradaki haber:

Vali Ali Çelik, “Hırsızlık vakalarında önemli bir düşüş yaşandı” açıklamasında bulundu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.