h Dolar 34,2906 % 0.16
h Euro 37,0922 % 0.16
h Sterlin 44,6008 % -0.04
h Altın (Gr) 3.028,62 %0,57
h BIST100 8.908,47 %0,40
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Bungalov dolandırıcıları mahkemeye gönderildi

Bungalov dolandırıcıları mahkemeye gönderildi

Nevşehir ve diğer 8 ilde tatil vaadiyle yaklaşık 250 kişiyi dolandıran 19 çete üyesi, polis tarafından gözaltına alındı. Dolandırıcılık olayı, bir kişinin internet üzerinde bungalov tatili reklamıyla karşılaşması ve rezervasyon yapmasıyla başladı. Ancak ödeme yaptıktan sonra ek para talepleriyle karşılaşması üzerine dolandırıldığını anlayan kişi, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü’ne başvurarak şikayetçi oldu. İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Ankara, Adana, Mersin ve Konya'da yapılan operasyonda 25 şüpheli, gözaltına alındı ve site üzerinden yaklaşık 5 milyon TL vurgun yaptıkları tespit edildi. Dolandırıcılık şebekesinin liderlerinden olan Ali Can Ö. ve Kemal Ö. de bu operasyon kapsamında yakalandı.

Nevşehir ve diğer 8 ilde yaklaşık 250 kişiyi dolandıran 19 çete üyesi emniyet tarafından yakalandı. Şüpheliler, “palmerobungalov.com” adlı bir internet sitesi üzerinden yaptıkları sahte tatil rezervasyonlarıyla mağdurlardan büyük miktarda para aldılar. Polis, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne yapılan bir şikayet sonucunda bu dolandırıcılık olayını ortaya çıkardı. Operasyon, İsparta, Mersin, Konya, Samsun, Van, Adana, Osmaniye ve Batman’da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. 25 şüpheli gözaltına alınırken, operasyon sırasında 500 bin lira nakit para ve döviz, 102 gram altın, 2 ruhsatsız silah, 50 adet mermi ve dijital materyaller ele geçirildi. Şüphelilerden 6’sı serbest bırakılırken, 19 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin toplamda 5 milyon TL’ye yakın bir miktar topladığı tespit edildi.

Fatih Terim Fonu davasında ismi geçenler adliyeye getirildi

Sıradaki haber:

Fatih Terim Fonu davasında ismi geçenler adliyeye getirildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.