h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Büyükçekmece Belediyesi’nde rüşvet skandalı: 22 kişi gözaltına alındı!

Büyükçekmece Belediyesi’nde rüşvet skandalı: 22 kişi gözaltına alındı!

Büyükçekmece Belediyesi'nde rüşvet iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 22 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında bir başkan yardımcısı ve İmar Müdürü de bulunuyor. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, büyük değeri olan bir inşaat firmasının bölgede yapılması planlanan lüks villaların inşaatında çeşitli usulsüzlükler tespit edildi. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise silah, nakit para ve altınlar ele geçirildi. Gözaltındaki şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Büyükçekmece Belediyesi’nde rüşvet iddialarıyla bağlantılı olarak yapılan soruşturma sonucunda, 22 kişi gözaltına alındı. Aralarında bir başkan yardımcısı ve İmar Müdürü’nün de bulunduğu şüpheliler, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyükçekmece Belediyesi’nde zincirleme rüşvet iddialarıyla ilgili geniş çaplı bir operasyon düzenledi. Sabah saatlerinde yapılan baskınlarda, Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı N.S. ve İmar Müdürü A.Ç. dahil olmak üzere 22 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise 2 ruhsatsız silah, 20 bin TL nakit para, 8 tam altın, 2 yarım altın ve 43 çeyrek altın ele geçirildi.

Soruşturma sonucunda yapılan incelemelerde, bir inşaat firmasının Büyükçekmece ilçesinde Nisan 2024’te oturumların başlaması planlanan toplam değeri 8 milyar TL olan 140 lüks villanın inşasında usulsüzlükler tespit edildi. Temel atılmadan, fore kazıkların çakılmadan, sismik kontrollerin yapılmadan, sahte raporların düzenlendiği ve belediye görevlilerinin maddi menfaat karşılığında usulsüz inşaat ruhsatları verdiği belirlendi.

Gözaltına alınan 4 şüpheli, bazı evrakların incelenmesi için Mali Şube ekipleri tarafından Büyükçekmece Belediye binasına getirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri ise halen devam etmektedir.

Elazığ’da yaşlı bir adamın gizemli kayboluşu: 8 yıldır haber alınamıyor

Sıradaki haber:

Elazığ’da yaşlı bir adamın gizemli kayboluşu: 8 yıldır haber alınamıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.