h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Büyükçekmece’deki saldırı mağduru kadın, konuştu: “Özür dilemeleri durumunda şikayetçi olmam”

Büyükçekmece’deki saldırı mağduru kadın, konuştu: “Özür dilemeleri durumunda şikayetçi olmam”

Büyükçekmece'de rüşvet operasyonu soruşturmasıyla ilgili belediyeye getirilen şahısların eski belediye çalışanı tarafından saldırıya uğrayan Nebiha Yetimoğlu, şikayetçi olmayacağını belirterek özür beklediğini söyledi. Olayda Hasan Akkuş adlı eski belediye çalışanının boğazını sıkmıştır. Yetimoğlu, yaşananları anlatırken, kızına iş bulmak için belediyeye gittiğini ve olayların meydana geldiği sırada kalabalığın yanlarında polislerle birlikte çıktığını belirtti. Yetimoğlu, saldırganın özür dilemesi durumunda şikayetçi olmayacağını ifade etti.

Büyükçekmece’de Rüşvet Operasyonuna İlişkin Saldırıya Uğrayan Kadın: “Özür Dilerlerse Şikayetçi Olmayacağım”

Büyükçekmece’de gerçekleşen rüşvet operasyonu kapsamında belediyeye getirilen şüphelilerin götürüldüğü sırada eski bir belediye çalışanı olan Hasan Akkuş’un hakaretlerine ve saldırısına maruz kalan Nebiha Yetimoğlu, olayı anlattı. Yetimoğlu, kızına iş bulmak amacıyla belediyeye gittiğinde böyle bir davranışla karşılaştığını belirterek, özür beklediğini dile getirdi. Belediye önünde bulunan kalabalığın neden orada olduğunu anlamaya çalıştığı esnada olayların yaşandığını ifade eden Yetimoğlu, “Devleti mi yuhalıyor sunuz?” diye sorduğunu ve bu sırada eski belediye çalışanı Hasan Akkuş’un boğazını sıktığını anlattı.

Yetimoğlu, olayın ne olduğunu anlamaya çalışırken yaşadıklarını şu şekilde özetledi: “Ben zaten 20 senedir Büyükçekmece Belediyesine girip çıkan bir insandım. Kızım orada yan taraftaki liseye gidiyordu. Emekli olmadan önce belediyede iş aramak için gitmiştim. Kızıma da burs alması için oraya gitmiştim. Oradaki herkesi tanıyorum. İş aramak için belediyeye gidelim, bir form dolduralım dedim kızıma. Orada kalabalık görünce ne olduğunu sordum. Onlar da ‘önemli bir şey değil’ dediler. İçeri girdik, işimizi hallettik. Dışarı çıktık, kameralar ardımızdaydı. Birden karşı binanın kapısından kalabalık bir grup çıktı. Elleri kelepçeli şahıslar ve polisler çıkınca kızıma ne olduğunu sordum.”

Yaşanan olayın ardından “Devleti mi yuhalıyor sunuz?” diye sorduğunu ve bu sırada eski belediye çalışanı Hasan Akkuş’un boğazını sıktığını belirten Yetimoğlu, “Sonra kalabalık adliyenin oraya doğru gitti. ‘Kimi yuhalıyor sunuz? Hükümeti mi yuhalıyor sunuz’ dedim. Öyle deyince ‘seni öldürürüm’ diyerek boğazıma yapıştı. Şok geçirdim. Birden o kocaman eliyle boğazımı kapladı. ‘Ne diyorsun, öldürürüm seni’ dedi. Oradakiler beni kenara çekti. Şoktaydım, böyle bir şey beklemiyordum” şeklinde konuştu.

Yetimoğlu, ifadesinde özür dileyenlerle ilgili şikayetçi olmayacağını belirtti: “Sonra kızım beni arkaya çekti. Adam boğazıma yapıştıktan sonra kimse ilgilenmedi. Tek başıma olsam da devletime, milletime, vatanıma laf söyletmem dedim. Karakoldaki polis memuru da bana ‘şikayetçi misin?’ diye sordu. Ben özür dilerlerse neden şikayetçi olayım dedim. Ben, özür dilerlerse konu kapanır dedim. Karakolda da öyle yazıldı. Şimdiye kadar kimse gelip özür dilemedi. Hatta memur bana neden onlara terörist dedin mi dedi. Ben neden belediyenin memuruna terörist diyeyim? Özür dilerlerse olay kapanır dedim.”

Olay esnasında annesiyle birlikte iş başvurusu yapmak için belediyeye gelen Burcu Akkuş da yaşananları şöyle anlattı: “Kalabalığı görünce merak ettik, buradan savcılığa mı götürüyorlar diye. Sonra fark ettik ki oraya götürmüyorlar. Annem yürürken iki araba arasından geçebildi. Araba hareket edince daraldı. Ben ona gidemedim. Ben arkadan gördüm, adamın annemin boğazına yapıştığını. Zaten videolarda da görüyoruz annemin kimi yuhaladıklarını sorduğunu. Biz kimi alkışladıklarını bilmiyorduk. Polisi mi alkışlıyorlardı yoksa protesto amaçlı mı bilmiyoruz. ‘Sen ne diyorsun?’ diyerek boğazına yapışmıştı. Sonra ayırdılar, ben ayırdıktan sonra yanına gittim.”

MSB:”Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde tespit ettiği 9 PKK’lı teröristi düzenlediği hava harekatı ile etkisiz hale getirdi.”

Sıradaki haber:

MSB:”Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde tespit ettiği 9 PKK’lı teröristi düzenlediği hava harekatı ile etkisiz hale getirdi.”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.