h Dolar 34,2811 % -0.03
h Euro 36,9885 % -0.03
h Sterlin 44,5101 % 0.04
h Altın (Gr) 3.036,02 %0,28
h BIST100 8.747,07 %-1,04
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Çankaya Belediyesi çalışanları Başkan Taşdelen’e karşı yoğun tepki gösterdiği haber oldu.

Çankaya Belediyesi çalışanları Başkan Taşdelen’e karşı yoğun tepki gösterdiği haber oldu.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in kötü yönetimi ve işçilerin özlük haklarının verilmemesi nedeniyle CHP'li belediye işçileri protesto etti. İşçiler, belediye binası önünde toplanarak Taşdelen'in vaatlerini yerine getirmediğini dile getirerek özlük haklarının iadesini talep etti. İşçiler, Çankaya Belediyesi'nin ekonomik gelişmeleri kendi fırsatlarına çevirdiğini, personel bütçesini azalttığını ve sendika yöneticilerine yüklü maaşlar ödediğini belirtti. Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinde muhatap bulamadıklarını söyleyen işçiler, eşitlik ve şeffaflık talep etti. Protesto olayı ise olaysız bir şekilde sona erdi.

Çankaya Belediyesi işçileri, belediye yönetiminin kötü yönetimini ve çalışanlara sağlanmayan özlük haklarını protesto etmek amacıyla CHP’li Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’i hedef aldı. Belediye binası önünde düzenlenen protestoya birçok vatandaş da katıldı. İşçiler, Belediye Başkanı Taşdelen’in verdiği sözleri yerine getirmediğini belirterek, özlük haklarının geri verilmesini talep etti. Protesto konuşmasını yapan Evrim Nalçacı, Çankaya Belediyesi’nin çalışanlarının refahını göz ardı ettiğini belirterek, “Belediyemiz her ekonomik gelişmeyi kendi çıkarına dönüştürüyor. Personel bütçemiz sürekli azalırken, çalınan refah paylarımız bütçe fazlası olarak kamuoyuna duyuruluyor. Maaşlarımız hızla düşerken, sendika yöneticilerine bizden 4-5 kat daha fazla maaş ödeniyor. Bu durumu dile getirmek istiyoruz” dedi. Toplu İş Sözleşmesi sürecinin başladığını ancak Çankaya Belediyesi’nin kendilerine muhatap olmadığını belirten Nalçacı, “Herkes ne dediği belli değil. Zam miktarları ve asgari ücretler belli değil. ‘Refah Payı’ adı altında yeni bir sessizlik payı üretmeye çalışıyorlar. Biz tam tersine, işçi ve işverenin eşit koşullarda oturup süreci işletmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu. Grup, konuşmanın ardından olay çıkarmadan dağıldı.

Mersin’de soğuk bir kış gününde denize giren iki çocuktan biri hayatını kaybetti, diğerinin durumu ise ciddi.

Sıradaki haber:

Mersin’de soğuk bir kış gününde denize giren iki çocuktan biri hayatını kaybetti, diğerinin durumu ise ciddi.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.