h Dolar 33,9942 % 0.28
h Euro 37,8773 % 0.28
h Sterlin 44,9487 % 0.86
h Altın (Gr) 2.821,62 %0,44
h BIST100 %
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Can’t Make It Anymore”, Motorcycle Couriers Plead; “We Don’t Want to Die

Can’t Make It Anymore”, Motorcycle Couriers Plead; “We Don’t Want to Die

Denizli Motosikletli Kuryeler Derneği, son zamanlarda artan motosikletli kuryelerin ölümle sonuçlanan kazalarına dikkat çekerek bir açıklama yaptı. Bir motosikletli kuryenin Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun aracının çarpması sonucu hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, trafiğe daha dikkatli olunması ve cezai yaptırımların ağırlaştırılması talep edildi. Türkiye genelinde 2023 yılında 2 bin 984 kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiği ve motosikletli kuryelerin en çok ölüm yaşanan meslek mensupları olduğu da vurgulandı.

Denizli Motosikletli Kuryeler Derneği, trafikte motosikletli kuryelerin ölümüyle sonuçlanan kazaların artmasıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Dernek Başkanı Emin Başaran, son zamanlarda artan ölümlü kazalara dikkat çekti ve bu durumun tüm kurye camiasını derinden etkilediğini belirtti.

Başaran, 30 Kasım Perşembe günü meydana gelen bir kaza sonucunda motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer’in Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun kullandığı bir otomobilin arkadan çarpması sonucu hayatını kaybettiğini söyledi. Bu olayın vicdanları derinden yaraladığını ve birçok kurye arkadaşının mesleği bırakmayı düşündüğünü ifade etti.

TÜİK ve EGM’nin resmi verilerine göre, 2023 yılında Türkiye genelinde meydana gelen kazalarda 2 bin 984 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Ayrıca, Kurye Hakları Derneği tarafından 2022 yılında en az 58 ve 2023 yılında ise 68 motosikletli kuryenin hayatını kaybettiği raporlandırıldı. Bu verilere göre motosikletli kuryeler, trafikte en çok ölüm yaşayan meslek mensupları haline geldi.

Başaran, dernek olarak sosyal ve özlük hakları konusunda eksiklikleri sıklıkla dile getirdiklerini ve bunun mücadelesini verdiklerini ifade etti. Ancak en önemli mücadele konularından birinin, en azından kurye kardeşlerin hayatını kaybetmesi durumunda adaletin sağlanması olduğunu vurguladı.

Motosikletli kuryelik mesleğine gönül vermiş federasyonlar ve dernekler olarak yetkililere çağrıda bulunan Başaran, taksirle ölüme neden olma suçunun cezai yaptırımının ağırlaştırılmasını ve bu cezanın adli para cezasına çevrilmemesini talep ettiklerini belirtti. Ayrıca, mahkemelerde verilecek kararların vicdanları rahatlatacağını ve sürücülerin daha dikkatli olmasını sağlayacak cezai müeyyidelerin getirilmesini istediklerini dile getirdi.

Bornova’da silah bulunan şüpheliler, Torbalı’da yakalandı

Sıradaki haber:

Bornova’da silah bulunan şüpheliler, Torbalı’da yakalandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.