h Dolar 34,1657 % 0.08
h Euro 38,2175 % 0.08
h Sterlin 45,7244 % -0.29
h Altın (Gr) 2.917,95 %-0,51
h BIST100 9.777,46 %-0,53
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Çektiğiniz kredinin sigorta masrafını geri ödeyeceğimiz vaadiyle mağdur ettiler!

Çektiğiniz kredinin sigorta masrafını geri ödeyeceğimiz vaadiyle mağdur ettiler!

Trabzon'da baba ve kız, telefon dolandırıcıları tarafından 180 bin lira dolandırıldı. Dolandırıcılar, kendilerini banka görevlisi olarak tanıtarak, "Çektiğiniz banka kredisinin sigorta ücretini geri ödeyeceğiz" dedi ve bu sözlere kanan baba ve kız, hesap bilgilerini dolandırıcılara gönderdi. Şahıslar, 200 bin TL'lik kredi çekildiğini ve 180 bin TL'sinin kızın hesabına aktarıldığını fark ettikten sonra durumu polise bildirdi. Olayla ilgili olarak soruşturma devam ediyor.

Trabzon’da insanlar, telefon dolandırıcılarının tuzağına düşerek her gün neredeyse her gün mağdur olmaktadır. Son olarak, baba ile kızı kendilerini banka görevlisi olarak tanıtan dolandırıcıların sözlerine inanarak 180 bin lira dolandırıldılar.
Ortahisar ilçesi Gülbaharhatun mahallesinde yaşayan Ş.U. (65) ve kızı B.U. (28), telefon dolandırıcılarının “Çektiğiniz banka kredisinin sigorta ücretini geri ödeyeceğiz” şeklindeki sözlerine inanarak dolandırıcının yönlendirmesiyle kendi hesap bilgilerini ve telefonlarına gelen mesaj kodlarını dolandırıcıya gönderdi. Ş.U., hesabını kontrol ettiğinde 200 bin TL tutarında kredi çekildiğini ve bu miktarın 180 bin TL’sinin kızının hesabına aktarıldığını fark etti. Sonrasında dolandırıcılar tarafından aranan B.U., parayı başka bir hesaba transfer etmelerini istediler. Baba ve kızı kendilerine ulaşılamayınca dolandırıldıklarını anlayarak polis karakoluna başvurdular. Polis ekipleri, şüphelinin yakalanması için çalışmalara devam ederken, olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.

Genç Kızılay Genel Başkanı Çalışkan, Bilecik’e ziyaret gerçekleştirdi

Sıradaki haber:

Genç Kızılay Genel Başkanı Çalışkan, Bilecik’e ziyaret gerçekleştirdi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.