h Dolar 34,2681 % -0.04
h Euro 37,0906 % -0.04
h Sterlin 44,3571 % 0.04
h Altın (Gr) 2.997,38 %0,16
h BIST100 8.714,69 %-1,40
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Cinayet davası sanığı, eski eşinin telefonla taciz iddiasına maktulün oğlundan itiraz geldiği ortaya çıktı!

Cinayet davası sanığı, eski eşinin telefonla taciz iddiasına maktulün oğlundan itiraz geldiği ortaya çıktı!

Isparta'da bir site yöneticisinin öldürülmesiyle ilgili davada, sanığın eski eşi tanık olarak ifade verdi. Tanığın ifadesinde, maktulün kendisine ahlaksız tekliflerde bulunduğunu belirtmesi üzerine maktulün oğlu, kayıtlarda babasının tanığı 12 kez aradığını söyledi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi. Olay, Isparta'da bir sitede gerçekleşti. Site yöneticisi Hüseyin Cahit Erdoğan'ın cansız bedeni otoparkta bulundu. Sanık, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İkinci duruşmada sanığın eski eşi tanık olarak ifade verdi. Tanık, maktulün kendisine ahlaksız tekliflerde bulunduğunu söyledi. Maktulün oğlu ise, kayıtlarda babasını 12 kez aradığını belirtti. Mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Isparta’daki bir sitede yaşanan olayda, site yöneticisinin kemerle boğularak öldürüldüğü sanığın yargılandığı duruşmada, sanığın eski eşi tanık olarak ifade verdi. Tanık, maktul olan Hüseyin Cahit Erdoğan’ın kendisine ahlaksız tekliflerde bulunduğunu söyledi. Ancak, maktulün oğlu tanığın ifadesine karşı çıkarak, “Tanık ifadesinde babamın onu rahatsız ettiğini söylüyor ama elimizde bulunan kayıtlarda tanık bir gün içerisinde babamı on iki kez aramış” dedi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Olay, 28 Ocak 2023’te Isparta, Fatih Mahallesi’nde bulunan bir sitede meydana geldi. Sitelerinin kapalı otoparkında hareketsiz bir şekilde yatan Hüseyin Cahit Erdoğan’ı fark eden site sakinleri durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Hüseyin Cahit Erdoğan’ın hayatını kaybettiğini tespit etti. Polis, soruşturmayı başlatarak site güvenlik kameralarını inceleyerek Süleyman Ç.’yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Süleyman Ç., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede Süleyman Ç.’ye “tasarlayarak öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Süleyman Ç.’nin yargılanması Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci duruşması görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Süleyman Ç., tarafının avukatları ve ailesi katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Süleyman Ç.’nin eski eşi Gül C., olay günü cinayetten haberi olmadığını ifade etti. Boşandığı eşiyle aralarındaki iletişimi devam ettirdiklerini ancak maddi sıkıntılar nedeniyle boşandıklarını belirten tanık, maktul olan Hüseyin Cahit Erdoğan’ı tanıdığını ve ona temizlik işleri için yardımcı olduğunu söyledi. Ancak daha sonra başka bir iş bulduğunu ve temizlik yapmak için vaktinin olmadığını söylediğinde, Hüseyin Cahit Erdoğan’ın kendisine ev açacağını, arada sırada ziyaret edeceğini ve ilişki teklifinde bulunduğunu ancak bunu kabul etmediğini açıkladı. Tanık ifadesinde, eski eşiyle maddi sorunlarını çözdükten sonra barışacaklarını ve bu yüzden Hüseyin Cahit Erdoğan’ın kendisini aradığını hiç kimseye söylemediğini belirtti.

Mahkeme heyeti, tanığa Hüseyin Cahit Erdoğan’ın kendisine fiziksel olarak temasının olup olmadığını sordu. Tanık, “Hayır, Hüseyin Cahit Erdoğan bana hiçbir şekilde fiziksel olarak dokunmadı. Evine temizlik yapmaya gittiğimde eşi de evde oluyordu” dedi. Kendi tabirine göre, daha önce kullandığı telefon numaralarını kapattığını ve yeni bir numara aldığını belirten tanık, “Eski numaralarımdan birini Hüseyin Cahit Erdoğan’ın aradığını fark edince hattımı değiştirdim. Bir süre sonra o da bu numaramı buldu ve beni aramaya başladı. Sonunda bu güncel numaramı aldım ve o da artık beni aramadı” şeklinde ifade etti.

Söz verilen sanık Süleyman Ç., “Bunları burada ilk kez duyuyorum. Şok oldum, demek ki ben kazan dairesine indiğimde bu yüzden tahrik oldum” dedi.

Hüseyin Cahit Erdoğan’ın oğlu Enver Erdoğan, verilen tanık ifadelerine itiraz ederek, “Tanık ifadesinde babamın onu rahatsız ettiğini söylüyor ama elimizde bulunan kayıtlarda tanık bir gün içerisinde babamı on iki kez aramışsınız” dedi. Tanık ise, “Çalıştığım için telefonlara cevap veremediğim zamanlar oldu, ancak onun aramalarına geri dönüş yaptım” diyerek, babasının aradığı zamanlarda ‘Yine düşündün mü? Şans istiyorum’ gibi sözler kullandığını ifade etti.

Müşteki avukatı, verilen ifadeleri reddederek tanığın ifadelerinin uydurma olduğunu ve olayın tasarlanarak gerçekleştiğini iddia etti. Mahkeme heyeti, tanıkların ifadelerini dinlemek için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Halil Falyalı cinayeti davasında verilen karara göre, 1 sanık 2 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Sıradaki haber:

Halil Falyalı cinayeti davasında verilen karara göre, 1 sanık 2 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.