h Dolar 34,0833 % 0.03
h Euro 37,9039 % 0.03
h Sterlin 45,1908 % 0
h Altın (Gr) 2.794,87 %-0,27
h BIST100 9.774,49 %0,17
a

Eskişehir’de bir çift, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in ismini, yeni doğan bebeklerine verdiler. Odunpazarı ilçesinde yaşayan Nuri ve Ece Demir çifti, bebeklerinin ismini kahraman şehit Halisdemir’in adından esinlenerek koyduklarını belirtti. Çift, bu ismi taşımaktan gurur duyduklarını ve gelecekte asker olmasını temenni ettiklerini ifade etti. Ayrıca, Demir ailesi, şehit Halisdemir’in ailesini bulursa, bebekleriyle birlikte ziyaret etmek istediklerini dile getirdi.

Nuri Demir, şehit Halisdemir’in ismini daha evlenmeden önce düşündüklerini ve bu ismi gurur taşıdıklarını söyledi. Demir, “Yaklaşık bir yıldır evliyiz. Sevgilken de Ömer Halis ismini planlamıştık. Evlendiğimizde ilk erkek çocuğumuz olursa bu ismi koymak istedik. Ve şimdi Ömer Halis Demir oldu. Bu ismi taşımak bizim için gurur verici. Ailemiz de onur duydu, duygulandık. Özellikle yiğit Ömer Halis Demir’e mekanı cennet olsun diyoruz. Ailesine de başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Ömer Halisdemir’in mezarına daima ziyarette bulunuyorum. Ailesiyle henüz tanışma fırsatı bulamadık, ama ilerleyen zamanlarda gitmeyi umuyoruz” dedi.

Anne Ece Demir ise bebeklerine şehit asker Halisdemir’in ismini koyma hikayesini anlattı. “Eşimle tanıştığımızdan beri Ömer Halis ismini düşünüyorduk. Onun kaderinin de ona benzemesini isterim, asker olmasını istiyorum. 15 Temmuz darbe girişimi döneminde bir çocuktum ama hala olayı hatırlıyorum, çok etkilendik. Sürekli ağladığımı hatırlıyorum. O günden beri Ömer Halis ismi aklımdaydı. Şansımıza soyadı da ‘Demir’ oldu. Ömer Halis Demir ismini koyduk. Eşim, şehidin mezarını sık sık ziyaret ediyor, dualarını eksik etmiyor. Ben ise pek fırsat bulamadım. Ailesiyle tanışmayı çok istiyoruz. İnşallah bir gün elini öpmeyi başarırız. Askerimizin hainler tarafından vurulması çok duygusal bir olay. Bu konuda konuşurken bile gözyaşlarımı tutamıyorum. Ömer Halis Demir ismini taşımaktan gurur duyuyorum. Umarım büyüdüğünde asker olur, vatanına, milletine saygılı bir evlat olur. Onu çok seviyoruz” şeklinde konuştu.

Eskişehir’deki pazarcılar, emek paraları için soğuk hava koşullarına karşı mücadele ediyor

Sıradaki haber:

Eskişehir’deki pazarcılar, emek paraları için soğuk hava koşullarına karşı mücadele ediyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.