h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Çorum Belediyesi, sürekli çalışanlara ücretlerinde yüzde 150 oranında artış sağladı

Çorum Belediyesi, sürekli çalışanlara ücretlerinde yüzde 150 oranında artış sağladı

Çorum Belediyesi daimi işçileri için 2024 toplu sözleşme görüşmeleri rekor bir zam ile tamamlandı. İşçi maaşlarına yüzde 150 artış yapıldığı sözleşme, düzenlenen törenle imzalandı. Çorum Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında atılan imza ile daimi işçilerin 2024 yılının ilk altı ayında alacakları ortalama ücrette önemli bir iyileştirme yapıldı. Sözleşmenin detaylarına dair bilgilendirme yapan sendika başkanı, işçilerin önemli oranda artış elde ettiğini belirtti ve Belediye Başkanı'na teşekkür etti. Sözleşme kapsamında enflasyon artışı da planlanırken, belediye başkanı ise toplu sözleşmenin hayırlı olmasını temenni etti ve işçilerin hakettiği ücreti verdiklerini söyledi.

Çorum Belediyesi’nde Daimi İşçilere Rekor Zam

Çorum Belediyesi’nde çalışan daimi işçilerin maaşlarında önemli bir artış gerçekleşti. 2024 yılı toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda işçilerin maaşlarına yüzde 150 zam yapıldı ve bu karar imzalandı.

Çorum Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında gerçekleşen imza töreniyle birlikte, daimi işçilerin 2024 yılının ilk altı ayındaki ortalama ücretlerinde önemli bir iyileştirme sağlandı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, sendika yöneticileri ve işçilerle yapılan sözleşme imza töreni dolayısıyla bir araya geldi ve sabah kahvaltısı da yapıldı. İmza töreninde konuşan Hizmet-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Mustafa Köroğlu, işçilerin memnun olduğu güzel bir sözleşmeye imza attıklarını ifade etti.

Köroğlu, “Belediye başkanımız bizi kırmadı. 1 yıllık çok güzel bir sözleşme oldu. İşçilerimize yüzde 150’ye yakın bir artış yapıldı. Yevmiye ücretleri, aile ve çocuk yardımları, yemek yardımları ve sosyal yardımlarla birlikte daimi işçilerimizin önemli bir artışa sahip olmasını sağladık. İşçilerimize hak ettikleri ücreti verdik.” dedi.

Yılın ikinci altı ayında da enflasyon oranında maaşlarda artış yapılacağını belirten Köroğlu, “01 Temmuz’da memura yapılan zam oranında yeniden artış yapılacak. İşçilerin emeklerinin karşılığını verdiği için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da imzalanan yeni toplu sözleşmenin hayırlı olmasını temenni ederek, belediyecilik hizmetlerinde başarılı bir çalışma yaptıklarını söyledi. Aşgın, “Bu çalışmayı tüm mesai arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştiriyoruz. Adalet ve hakkaniyet bizim merkezimizdedir. İşçilerimiz kışın soğukta, yazın sıcakta fedakarca çalışıyorsa, onlara bu hakları teslim etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Yüzde 150 artışla gerçekleşen bu rekor sözleşmenin muazzam olduğunu belirten Aşgın, “Gerçekten işçilerimiz bunu hak ediyor. İşçilerimizin evlerini geçindirebilmeleri, çocuklarına güzel bir gelecek sağlayabilmeleri için hak ve adalet ölçüleriyle sözleşmemizi belirledik. Hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Elektrik akımına kapılan kişi hayatını kaybetti

Sıradaki haber:

Elektrik akımına kapılan kişi hayatını kaybetti

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.