h Dolar 34,0760 % 0.16
h Euro 38,0954 % 0.16
h Sterlin 45,3199 % -0.05
h Altın (Gr) 2.834,81 %0,21
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Dağcı Hasan Dağı’nda düşerek yaralandı, helikopterle kurtarıldı

Dağcı Hasan Dağı’nda düşerek yaralandı, helikopterle kurtarıldı

Aksaray'ın Hasan Dağı'nda tırmanış yapan bir kadın dağcı, kayalıklardan düşerek yaralandı. Yaralanan kadın, helikopterle kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Dağcının ayağı kırıldı ve çeşitli yerlerinden yaralandığı belirlendi. Tedavi altına alınan kadının sağlık durumu iyi.

Aksaray’da Hasan Mountain’da arkadaşlarıyla tırmanış yapan amatör dağcı kadın, kayalıklardan düşerek yaralandı. Hızla harekete geçen kurtarma ekipleri tarafından helikopterle kurtarıldı.

Olay, akşam saatlerinde Hasan Dağı’nda meydana geldi. İnşaat Teknikeri olan 30 yaşındaki Ezgi Yıkılmaz, 10 gazeteci ve reklamcı arkadaşıyla birlikte sabahın erken saatlerinde Hasan Dağı’na doğru yola çıktı. Gün içinde zirveye varan ekip, ikindi saatlerinde iniş yapmak için harekete geçtiğinde, 3100 metrede Ezgi Yıkılmaz karda kayarak yaklaşık 20 metre aşağıya yuvarlandı. Bu sırada ayak kemiği kırılan amatör dağcı kadın, diğer arkadaşları 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak durumu bildirdi. İhbar üzerine olay yerine AFAD, UMKE ve Jandarma ekipleri sevk edildi. 7 kişilik grubun başarıyla iniş yapabildiği sırada, 3 arkadaşının yanında kalan Ezgi Yıkılmaz hipotermi belirtileri gösterirken, arkadaşları ona yardımcı olmaya çalıştı. Dağ arama kurtarma ekibine destek olarak, Konya 3. Ana Jet Üstü Komutanlığı’ndan askeri helikopter de gönderildi. Kısa bir süre içerisinde olay yerine ulaşan helikopter, 3100 metre yükseklikten Ezgi Yıkılmaz’ı alarak Hasan Dağı eteklerindeki bir tesisin yanına taşıdı. UMKE ve 112 Acil Yardım ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan dağcı kadın, ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Tedavi altına alınan Ezgi Yıkılmaz’ın ayağının kırıldığı ve vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar olduğu belirlendi. Sağlık durumu iyi olan dağcının tedavisi devam ediyor.

Adana’da otobüs şoförü, kalp krizi geçiren yolcuyu hastaneye yetiştirdi…O anlar kamerada

Sıradaki haber:

Adana’da otobüs şoförü, kalp krizi geçiren yolcuyu hastaneye yetiştirdi…O anlar kamerada

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.